HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Offshore szigetek a csatornán

2011.10.11. 08:59 külföldi bankszámla


Guernsey és Jersey most is kitűnő lehetőségekkel kecsegtetik a büntetően magas angol adók elől menekülőket.

Guernsey és Jersey most is kitűnő lehetőségekkel kecsegtetik a büntetően magas angol adók elől menekülőket.

Ezen a nyáron ünnepelte Jersey offshore pénzügyi központja működésének 50. évfordulóját. A szomszédos Guernsey is nemsokára ünnepelheti a fél évszázados alacsony adózást.

 

Jersey kormánya még 1961-ben könnyített a bankolási törvényeken. Egy, a Cityben tevékenykedő bankház, bizonyos M. Samuel alapította az első hasonnevű nemzetközi bankot a szigeten, majd sorban nyíltak a pénzintézetek, a többi már történelem.

M Samuel, később Hill Samuel néven beolvadt a Lloyds banki csoportba, amely ma is meghatározó Jerseyn, a Llyoyds TSB International pénzintézen keresztül.

Az 1960-as és 1970-es években sok olyan külföldön élő angol, akik az országok függetlenné válása során hazaköltöztek, megtalálták a lehetőséget Jersey-szigetén. Jersey volt a biztonságos menedék a pénzük számára, amelyre az angolok kemény, büntető jellegű adórendszere vonatkozott volna.

Geoff Cook, a Jersey pénzügyi hatóságtól a The Telegraphnak elmondta: “50 éve marketingelünk, mióta elkezdtük exportálni pénzügyi szakértelmünket külföldre”.

Ma Jerseyn 45 bank működik 161 milliárd angol fontnyi betéttel, ezenkívül 2000 befektetési alap kezel 184 milliárd font értékű eszközt. A kis sziget kipróbált működő közege az offshore vagyonkezelőknek (trust) és az alapítványoknak.

Az elmúlt években Jersey bankjai inkább a vállalati és intézményi befektetőkre specializálódtak, bár a gazdag magánszemélyek is szívesen látott üzletfelek, főleg a bankok vagyonkezelési részlegén. Jersey a székhelye egy sor nagybank offshore ágainak, mint például a Lloyds vagy a HSBC. A tőzsdei összeomlások előtt egy sor nemzetközi cég is oda helyezte át központját. Ezek közé tartozik a mérföldkőnek is számító 38 milliárd font tőkéjű Glencore, egy olyan Jerseyn bejegyzett nemzetközi árukereskedelemmel foglalkozó óriásvállalat, amelyet a londoni és a hongkongi tőzsdén is jegyeznek májustól.

Folytatjuk!

Kapcsolódó cikkek:

Számít-e a külföldi bankszámlának otthont adó ország hírneve?

Megint a HSBC lett a legjobb internetes bank

Offshore befektetési alapok

Alacsony adózású (offshore) pénzügyi társaságok és holdingok (gyakorlati példák is)

Számlanyitás Jersey szigetén

Működnek-e még egyáltalán az offshore számlák?

Most akkor mi lesz az offshore bankszámlákkal?

Bankszámlanyitás menete a Man-szigeten (IOM)

Mi lesz a brit egykori offshore paradicsomokkal?

Európai alacsony adózású bankszámla: Írország, Man-sziget, Jersey

Szólj hozzá!

Címkék: jersey bankszámlanyitás guernsey bankszámlanyitás jersey offshore cégalapítás guernsey offshore cégalapítás

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr713293574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása