HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Az adózatlan vagyonok Ázsiába tartanak?

2011.10.10. 10:24 külföldi bankszámla


A cikk a “Svájc helyett Szingapúrt fenyegetik majd adócsalás elősegítésével?”
folytatása.

kulfoldibankszamlainfo-szingapuri-ejszakaSzakértők arra figyelmeztetnek, hogy az adócsalásokat szívesen elősegítő magánbankok komoly ellenállásra számíthatnak Ázsiában. A legnagyobb veszélyt  az jelenti, hogy a helyi rivális bankok fogják feljelenteni ezeket a hatóságoknál, mert egyre keményebb a konkurencia harc a tehetős ázsiaiak vagyonának kezeléséért.

Az általános iparági vélemény az, hogy a helyi bankok gyorsan az olyan külföldi bankok ellen fognak fordulni, amelyek azt hiszik, hogy amit Európában szabad volt megtenni, az Ázsiában is járható út.

 

A hatóságok azonban tisztában vannak azzal, hogy milyen veszélyes illegális vagyonokat csábítani, nyilatkozta a swissinfonak Mario Bassi a Svájci Üzleti Szövetség elnöke Szingapúrban.

“A MAS mindig is ellenezte az adózatlan vagyonok belépését Szingapúrba”? tette hozzá.

Szerinte egyébként nem ömlik a pénz az országba, mert nem olyan egyszerű Európából átvinni a pénzt és még mindig rengeteg lehetőséget tudnak kihasználni a kreatív vagyonkezelők Európában.

Szingapúr már szorosan Svájc nyomában van a legnagyobb magánbanki központi cím elnyeréséért folytatott küzdelemben és két év múlva már az élre törnének a PricewaterhouseCoopers (PwC) felmérése szerint. A harmadik helyre Hongkong törekszik.

Ezek a számítások nem igazán foglalkoznak a titkos alapokból származó pénzekkel, mert a PWC felmérése szerint Svájc, London, Jersey és Luxemburg maradnak a legmenőbb offshore könyvelési helyszínek.

A globális vagyon összértéke egyébként nyolc százalékkal nőtt 9 billiárd dollárral 128.8 billiárd dollárra tavaly, állítja a Boston Consulting Group globális vagyoni elemzése.

A legtöbb eszköz Észak-Amerikában található (38.2 billiárd dollárnyi).De az ázsiai és csendes-óceáni térség (APAC) térség vagyona 23 százalékra nő a jelenlegi 18-ról 2015-ig.

A Merrill Lynch bank és a Capgemini vagyonfelmérése szerint a dollármilliomosok száma 2010-ben 8.3 százalékkal nőtt 10.9 millióra. Szerintük jelenleg az APAC térségben már több a milliomos, mint Európában.

Nem véletlen, hogy a magánbanki tevékenység ennyire megélénkült Ázsiában, ahogy nő a gazdagok száma.

Az olyan óriásbankok jelentek meg először, mint UBS, hogy kitöltsék az űrt, hiszen a régió bankjai nem tudták szakértelemben felvenni a versenyt az európai jövevényekkel. Azonban a magánbankokat korán figyelmeztették, hogy nagyon vigyázzanak arra, hogy mit tesznek.

Kapcsolódó cikkek:

Svájc helyett Szingapúrt fenyegetik majd adócsalás elősegítésével?

Egyre több az ázsiai milliomos

Svájci bankok és a banktitok Ázsiában

Szingapúri banktitok és a szingapúri bankszámlanyitás előnyei

Hová érdemes külföldre költözni? II. rész: Szingapúr

Miért érdemes szingapúri bankszámlát nyitni?

A szingapúri OCBC a világ legerősebb bankja

Szingapúri bankszámlanyitás előnyei és menete

Szingapúri céges bankszámlanyitás FAQ

Hongkongi aranyszámla előnyei

Hong Kong ratifikálta a Magyarországgal kötött kettős adózást elkerülő egyezményt

Hongkongi alacsony adózású bankszámlanyitás menete

Kinek előnyös a szingapúri adóhatékony bankolás?

Az iszlám pénzkezelés szingapúri lehetőségei

A szingapúri OCBC bank elindította mobilbanki alkalmazását Androidos telefonokra

Offshore Renminbi termékeket indított az OCBC Bank

Szólj hozzá!

Címkék: szingapúri bankszámlanyitás bankszámlanyitás szingapúrban szingapúri cégalapítás cégalapítás szingapúrban

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr753291269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása