HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Egyre több az ázsiai milliomos

2011.10.06. 13:57 külföldi bankszámla


kulfoldibankszamlainfo-gazdag-azsiaiakSokat írtunk már arról, hogyan fejlődik a vagyonkezelés és a magánbankolás egyes ázsiai alacsony adózású (offshore) területeken. Most induló cikksorozatunkban megpróbáljuk kideríteni nemcsak azt, hogy mi történik Ázsiában, de azt is megpróbáljuk elemezni, hogy mikor rontanak rá a kiéhezett kormányok állampolgáraik Ázsiában elrejtett eszközeire.

Az ázsiai feltörekvő gazdaságok milliomosainak száma 2015-re 1.16 millióról 2.82 millióra fog növekedni, állítja a Julius Bär bank augusztusban megjelent “WealthReport” nevú tanulmánya.

 

A Julius Bär elemzői csak azokat számolták a milliomosok közé, akiknek legalább egymillió dollárnyi eszköz van a birtokukban, kivéve az ingatlan.

Az ázsiai milliomosok vagyonának összessége valahol 5 billió dollár és 15.8 billió dollár között lehet, írja a swissinfo.

Kínában folyik a legnagyobb jóléti robbanás , ahol a milliomosok száma 502-ről gyorsan 1378-ra nőtt, az általuk birtokolt eszközök értéke 2.6 billióról 8.8 billióra nőtt.

A jelentés becsült értékeit a következő országok vizsgálatával érték el: Kína, India, Thaiföld, Indonézia, FÜlöp-szigetek, DÉl-Korea, Szingapúr, Hongkong, Tajvan és Malájzia.

Olyan általános, a régióra jellemző vonások is kiderültek az elemzésből, mint a jelentős megtakarítások, az alacsony államadósság és a helyi valutáknak a dollárral szemben emelkedő értéke.

A valuták felértékelődésének szerepe az ázsiai milliomosok számának növekedésében 14 százalékról 19 százalékra nőtt, állítja a svájci magánbank tanulmánya.

Kapcsolódó cikkek:

Svájci bankok és a banktitok Ázsiában

Szingapúri banktitok és a szingapúri bankszámlanyitás előnyei

Hová érdemes külföldre költözni? II. rész: Szingapúr

Miért érdemes szingapúri bankszámlát nyitni?

A szingapúri OCBC a világ legerősebb bankja

Szingapúri bankszámlanyitás előnyei és menete

Szingapúri céges bankszámlanyitás FAQ

Hongkongi aranyszámla előnyei

Hong Kong ratifikálta a Magyarországgal kötött kettős adózást elkerülő egyezményt

Hongkongi alacsony adózású bankszámlanyitás menete

Kinek előnyös a szingapúri adóhatékony bankolás?

Az iszlám pénzkezelés szingapúri lehetőségei

A szingapúri OCBC bank elindította mobilbanki alkalmazását Androidos telefonokra

Offshore Renminbi termékeket indított az OCBC Bank

Szólj hozzá!

Címkék: ázsiai milliomos ázsiai gazdag kínai milliomos indiai milliomos japán milliomos

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr313282519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása