HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Hogyan teljesítenek a közép-amerikai bankok?

2011.10.06. 13:39 külföldi bankszámla


kulfoldibankszamlainfo-kozep-amerikai-bankokA közép-amerikai bankok igen vegyesen teljesítettek a globális gazdasági válság során, áll a Fitch nemrég megjelent elemzésében. A kilátások is igen eltérők, természetesen mutatva az egyes országok gazdasági kilátásait.

Az elmúlt években Panamában nőtt a legjobban az összesített hitelállomány, ez összhangban van az ország erős gazdasági teljesítményével, viszont például Salvadorban egyáltalán nem gyarapodott a bankszektor.

 

Bár a gazdasági környezet sokkal kiegyensúlyozottabb lett, mint a krízis alatt, a válságot megelőző szintet rövid távon nem érhetik el a Fintch szerint. Az elemzés szerint a banki szektor egyenletlenül fog növekedni Panamával az élen, míg El Salvador és Nicaragua jelentősen lemaradva.

A közép-amerikai bankszektor jövedelmezősége még mindig alacsony vagy közepes. A teljesítmény azonban fokozatosan növekszik, ahogy csökken a késedelmesen visszafizetett hitelek aránya. A felvett hitelek mennyisége is csökken, ez szintén jót tesz, mert így javul a minőség és ennek pénzügyi eredményei már a közeljövőben jelentkeznek.

Minden ország bankipara emelte a kapitalizáció szintjét az elmúlt években. El Salvador igen nagy mértékben, míg Costa Rica és Guatemala kisebb arányban. Bár Panama jól tőkésített, a fizetőképességi mutatója nem változott az elmúlt négy évben. A guatemalai bankok erősítettek tőke szempontjából az elmúlt években, de még mindig jelentős lemaradást kell behozniuk a régió pénziparához képest.

A nemzetközi tőkepiacok összehúzódása csak korlátozottan érintette a közép-amerikai bankokat, mert a finanszírozás alapja az ügyfelek betétállománya. Ez biztosítja a pénzintézetek rugalmasságát kívülről eredő sokk esetén.

A közép-amerikai banki rendszerek magas likviditási szintet mutatnak, különösen Nicaraguában és Guatemalában.

Kapcsolódó cikkek:

Guatemala lazít banktitoktörvényein a nemzetközi nyomás hatására

Guatemala: bankszámla nyitás menete

Bankszámlanyitás menete Nicaraguában

Panamai bankszámlanyitás menete

Mire jó egy panamai bankszámla?

Panamai alacsony adózású bankok

A panamai bankolás rövid története

Szólj hozzá!

Címkék: bankszámlanyitás külföldi bankszámla bankszámlanyitás külföldön külföldi bankszámlanyitás guatemala bankszámlanyitás nicaragua bankszámlanyitás el salvador baqnkszámlanyitás venezuela bankszámlanyitás

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr563282467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása