HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Jövő év végére megnyugodnak a piacok a svájciak szerint

2011.09.29. 13:30 külföldi bankszámla


Svájci közgazdászok szerint 2012. második felére normalizálódik a világgazdaság és elindulhat a tartós fellendülés útján.

Azonban a svájciakra is nehéz tél vár, míg a pénzügyi piacok irányítói rájönnek, hogy a gazdaság már alapvetően biztonságos.

A KOF Svájci Gazdasági Intézet leminősítette az idénre várt GDP növekedést a korábbi 2.8 százalékról 2.3 százalékra.

 

 

Jövőre az intézmény szerint a gazdasági növekedés csak 1.5 százalék lesz, korábban ehhez képest is többet, 1.9 százalékot jeleztek. Azonban a várakozások szerint 2013-ban már 2.5 % lesz a növekedés, mert a piacok normalizálódnak.

A hónap elején a gazdasági államtitkárság (Seco) is csökkentette a várt növekedést a nyáron kalkulált 2.1 százalékról 1.9 százalékra.

A Seco szakértői szerint is lassul a svájci GDP növekedése 0.9 százalékra (korábban 1.5 százalékot jósoltak).

A BAK Basel is leminősítette a kilátásokat 2.4 százalékról 1.9 százalékra, 2012-ben 1.8-ról 0.8 százalékra. 2013-ban szerintük is erőteljesebb lesz a növekedés, szerintük 1.8%.

A Svájci Üzleti Szövetség (economiesuisse) úgy véli, hogy a 2.1 százalékos növekedés elérhető idén, 2012-ben azonban csak 1.7 százalékkal bővül a gazdaság.

A Credit Suisse elemzői optimistábbak, nem változtattak idei 1.9 százalékos előrejelzésükön, 2012-re pedig 2%-ot várnak.

Kapcsolódó cikkek:

Közepes jövedelmű országokat segít Svájc

Svájci bankszámlanyitás alapfeltételei

Miért Svájcban és Liechtensteinben a legjobb bankszámlát nyitni?

Svájci bankszámlanyitás menete

Gyakorlati tanácsok svájci bankszámlanyitáshoz

Svájci bankszámla FAQ 1

Svájci magánbankok

Új utakon a svájci magánbankolás

Számozott bankszámlákat nyitnak a diszkrécióra vágyó ügyfelek

Szólj hozzá!

Címkék: svájci gazdaság svájci gdp svájci jövedelem

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr603265006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása