HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Számít-e a külföldi bankszámlának otthont adó ország hírneve?

2011.09.29. 13:41 külföldi bankszámla


kulfoldibankszamlainfo-banki-hirnevTulajdonképpen külföldi bankszámlanyitáskor is legtöbbször a célország hírneve alapján dönt az ügyfél. A megbízhatóság (gazdasági és politikai stabilitás) és a jogbiztonság gyakran fontosabbak még a hatékonyságnál is.

Régi igazság, hogy minél kockázatosabb egy banki helyszín, annál nagyobb profitot lehet realizálni a műveleteken. A legtöbb befektető számára azonban vagyonuk biztonsága az első, de természetesen a jövedelmezőség is fontos.

 

Többször írtunk már arról, hogy az mindig az ügyfél igényeitől és lehetőségeitől függ, hogy hol érdemes offshore (külföldi) bankszámlát nyitni.

Tulajdonképpen semmi akadálya annak, hogy valaki egy működő vulkánokban bővelkedő dzsungelszigeten álló bankban tartsa vagyonát, de ez nem csak a fizikai kockázatok miatt meggondolandó.
Vannak olyan banki központok, amelyekből ha utalás érkezik, akkor igen komoly hatósági vegzálásra lehet számítani és a pénzt fogadó bank sem lelkesedik majd.

Melyek az általánosságban megbízhatónak tartott banki területek? Tulajdonképpen nagyon sok ilyen ország van, de az nem biztos, hogy ezek mind megfelelnek a külföldi (offshore) bankolás hatékonyságához szükséges feltételeknek.

Természetesen Svájc a legkényesebb banki ízlésnek is megfelel. Észak-Amerikából érkező eszközök esetén mostanában jobban örülnek a kanadai bankoknak, amelyek nemcsak megbízhatók, de az amerikai adóhatóság már annyira szigorú feltételeket támaszt, hogy a külföldi bankok egyre kevésbé szívesen fogadnak az Egyesült Államokból érkező ügyfeleket.

Ázsiában Szingapúr és Hongkong kitűnő helyszínek, rugalmasak és egyben diszkrétek is. A probléma csak az, hogy például Szingapúrban személyes jelenlét és a valódi haszonélvező megnevezése nélkül gyakorlatilag lehetetlen bankszámlát nyitni. Pedig a világ legerősebb bankja is egy szingapúri offshore bank.
A karibi térségben a Bahamák és a Kajmán-szigetek pénzintézetei minden gyanún felül állnak.
Panama is egyre népszerűbb pénzügyi központ.

Az európai helyszínek közül kelet-európai ügyfelek ritkán használják fel Jersey, Guernsey vagy a Man-sziget offshore bankjait, pedig van mit mutatniuk.
Luxemburg, Monaco, Andorra, San Marino és Ausztria az európai jogharmonizációnak köszönhetően egyre kevésbé számítanak diszkrét helyszínnek és az alacsony adózás se nagy erősségük többé.

Liechtenstein és Svájc tartják magukat. EZ azért nagyon fontos, mert az EU kényszerítése ellenére is tudják biztosítani az ügyfeleknek a megszokott hatékonyságot és diszkréciót. Ráadásul az ázsiai magánbankok közül is igen soknak az alpesi országban vannak a gyökerei, így bármi történik, az eszközök gyorsan mozgathatók földrészek között.

Kapcsolódó cikkek:

Svájci bankok és a banktitok Ázsiában

Külföldi (offshore) bankszámlák típusai - Magán (privát) offshore bankszámla

Külföldi (offshore) bankszámlák típusai - Offshore üzleti bankszámla

Külföldi (offshore) bankszámlák típusai - A multi-valuta offshore bankszámla

Külföldi (offshore) bankszámlák típusai - Prémium vagy egyszerű számla?

Külföldi (offshore) bankszámlák típusai - Nemzetközi bankszámlák

Miért Svájcban és Liechtensteinben a legjobb bankszámlát nyitni?

Hol érdemes külföldi bankszámlát nyitni?

Svájci bankszámlanyitás otthonról vagy online

Svájci bankszámlanyitás menete

Svájci bankszámlanyitás

Miért költöznek a külföldi cégek Svájcba?

Mennyire biztonságos vagy diszkrét egy svájci bank?

Szólj hozzá!

Címkék: külföldi bankszámla bankszámlanyitás külföldön offshore bank offshore bankszámla offshore bankszámlanyitás bankszámlanyitás svájcban külföldi bankszámlanyitás liechtenstein bankszámla monaco bankszámla ausztria bankszámla

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr543265049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása