HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Svájci bankok és a banktitok Ázsiában

2011.09.22. 08:29 külföldi bankszámla


kulfoldibankszamlainfo-hongkong-banktitokÉvszázadok óta Svájcban óvják az előrelátók a pénzüket és ott próbálják megvédeni pénzügyi magánéletüket a tolakodó állami szervek mohósága, a hitelezők, követelőző házastársak, kíváncsi újságírók és a zsarolók elöl.

Mióta azonban a nemzetek tékozló kormányai a svájci bankokon akarják behajtani a költségvetéseken tátongó hatalmas lyukak betöméséhez elég pénzt, a bankszámla tulajdonosok gyakran Ázsiába költöztetik a vagyont, főleg Hongkongba és Szingapúrba, ahol igen titkos bankolási lehetőségeket érhetnek el.

 

Azonban a “keleti szél” furcsán csavarodik. Az alacsony adózású pénzügyi központokban ugyanis a legtöbb bank gyökerei igencsak svájciak. A kliensek pedig nemcsak ázsiaiak, hanem a svájci bankok megszokott európai és észak-amerikai ügyfelei, akik a mindig szigorú adóhatóságokat kerülik el a nagy ázsiai banki központokban.

A legnagyobb svájci óriásbanktól a UBS-től, amely oktatási központot üzemeltet Szingapúrban, egészen a kisebb magánbankokig mint a Julius Bär, a svájci bankok és a svájci bankárok igen gyorsan terjeszkednek Ázsiában.

A New York Times által megkérdezett szakértők arról számoltak be, hogy a svájci bankok több száz magánbankárt vettek fel Szingapúrban és Hongkongban, “hogy legyen elég ember a Svájcból érkező üzlet továbbvitelére”.

A UBS magánbanki részlege például becslések szerint 200 milliárd svájci frankot vesztett az amerikai botrány miatt csalódott ügyfelek távozása miatt. Azonban a bank ázsiai vagyonkezelési osztályának közleménye szerint, kétszer annyit kerestek, mint amennyi az európai veszteség volt.

Bár az eredményekről nem adtak meg pontos adatokat, az sokat elárul, hogy további 400 “ügyfélkapcsolati tanácsadót” vagy magánbankárt keresnek a meglévő 867 mellé.

Februárban a szingapúri UBS megemelte az új ügyfelet behozó bankárok bónuszát. A banknak egyébként maga a szingapúri kormány az egyik tulajdonosa a 2007-ben vett kilenc százalékos részesedéssel.

A Credit Suisse, a második legnagyobb svájci bank is természetesen ott van az ázsiai piacon, náluk évi húsz százalékkal nő az ázsiai bankok ügyfeleinek száma, ez több mint háromszorosa a világpiaci átlagnak.

A svájci bankárok már második hazájuknak tekintik a nagy ázsiai pénzügyi központokat, amelyekben nagyon kapós a “svájciság”.

Egyes angol kutatók szerint az az érdekes helyzet is kialakulhat, hogy Szingapúr átveszi Svájc vezető helyét, mint a legfőbb magánbanki központ.

Kapcsolódó cikkek:

Szingapúri banktitok és a szingapúri bankszámlanyitás előnyei

Hová érdemes külföldre költözni? II. rész: Szingapúr

Miért érdemes szingapúri bankszámlát nyitni?

A szingapúri OCBC a világ legerősebb bankja

Szingapúri bankszámlanyitás előnyei és menete

Szingapúri céges bankszámlanyitás FAQ

Hongkongi aranyszámla előnyei

Hong Kong ratifikálta a Magyarországgal kötött kettős adózást elkerülő egyezményt

Hongkongi alacsony adózású bankszámlanyitás menete

Kinek előnyös a szingapúri adóhatékony bankolás?

Az iszlám pénzkezelés szingapúri lehetőségei

A szingapúri OCBC bank elindította mobilbanki alkalmazását Androidos telefonokra

Offshore Renminbi termékeket indított az OCBC Bank

Szólj hozzá!

Címkék: svájci bank svájci banktitok svájci bankok svájci bankszámlanyitás offshore bankszámlanyitás szingapúri bankszámlanyitás bankszámlanyitás szingapúrban bankszámlanyitás hongkongban svájci bankszámlanyitás otthonról szingapúri banktitok hongkongi bankszámlanyitás hongkongi banktitok

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr503245075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása