HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Mi lesz a Svájcban őrzött adózatlan vagyonokkal?

2011.09.21. 10:14 külföldi bankszámla

 


svajcicegalapitasinfo-svajci-adokerulesA Svájcban kifejlesztett kétszintű módszer a globális adókerülés ellen végül Európában több eredményt  hozott, mint az Egyesült Államokban.

Hétfőn jelentették be például, hogy a Credit Suisse svájci óriásbanknak sikerült megegyeznie a düsseldorfi ügyészséggel (180 millió svájci frank sok akadályt legyőz), hogy nem indítanak eljárást a svájci bank Németországban dolgozó alkalmazottai ellen adócsalás elősegítésének vádjával.

 

A megegyezést két nappal a németekkel kötött adómegállapodás aláírása előtt jelentették be. Azonban az amerikaiak által kért ügyféladatok kiadása komoly politikai ellenállásba ütközik.

A svájci megegyezés Németországgal és Angliával, amelynek lényege a kiesett adóbevételek megtérítése, úgy tűnik, hogy az olaszokat is megingatta és most már Görögország is ilyen megoldásra vágyik.

A német és angol megegyezés a visszamenőleges adófizetésről és annak biztosítása, hogy a betétek adózzanak a swissinfo által megkérdezett szakértők szerint, úgy tűnik, hogy a követhető út Európában. Így megmarad a svájci banktitok és nem kell átadni az ügyfelek nevét.

Az Amerikai Egyesült Államoknak viszont szüksége van az ügyféladatokra, hogy azokat büntetőeljárásokban használhassák fel saját állampolgáraik ellen.

A svájci bankok nemrég tettek eleget a legújabb amerikai kérésnek, átadták az amerikai hatóságoknak a statisztikákat arról, hogy hány amerikai polgárnak jelentős összeg a bankszámláján.

A Bázeli Kanton Bank elnöke Andreas Albrecht azt nyilatkozta, “sajnálja”, hogy ki kellett adni az amerikai ügyféladatokat a UBS svájci óriásbank elleni büntetőper elkerüléséhez.

A UBS 2009-ben 780 millió amerikai dollár büntetést fizetett és majd ötezer ügyfél adatait kellett átadniuk az amerikai hatóságoknak.

A Svájc és az Egyesült Államok közötti megegyezés terve az, hogy a svájciak felfedhetik az ügyfelek nevét, ha valaki “gyanús viselkedésmintát” követ adócsalási ügyekben.

Svájcban választás közeleg és Christian Levrat, a szociáldemokraták vezetője bejelentette, hogy a viselkedésminta gyakorlatát minden Svájc által más országokkal kötött kettős adózást elkerülő egyezménybe belevetetne.

A jobboldali Néppárt és az üzleti körökhöz közel álló Radikálisok azonban egyesítik erejüket, hogy megtorpedózzák az amerikai egyezményt.

Választási évben nagyon kicsi az esélye annak, hogy az amerikaiakkal kötendő egyezmény ügyében pozitív döntés születhessen, de amint lecsillapodtak a kedélyek, újabb szakmai vita következhet, amelynek során lehet, hogy meg lehet győzni a politikusokat.

Közben azon is el lehet gondolkodni, hogy milyen lesz a svájci bankok kevésbé virágzó jövője az adózatlan eszközök nélkül, amikor majd nem folyik a pénz Európából és az Egyesült Államokból. Becslések szerint a Svájcban tartott 2 trillió svájci franknyi offshore betétből 6-700 milliárdnyi nincs bejelentve az adóhatóságoknak.
Kapcsolódó cikkek:

Svájci biztonságba menekül a gazdagok és a szegények pénze

Egy bázeli főbankár elutasítja az amerikai ügyfeleket

Svájci bankszámlanyitás alapfeltételei

Miért Svájcban és Liechtensteinben a legjobb bankszámlát nyitni?

Svájci bankszámlanyitás menete

Gyakorlati tanácsok svájci bankszámlanyitáshoz

Svájci bankszámla FAQ 1

Svájci magánbankok

Új utakon a svájci magánbankolás

Számozott bankszámlákat nyitnak a diszkrécióra vágyó ügyfelek

Szólj hozzá!

Címkék: svájci bank svájci banktitok svájci bankok svájci bankszámlanyitás bankszámlanyitás svájcban svájci bankszámlanyitás otthonról svájci banki ügyfél

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr83242832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása