HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Szingapúri banktitok és a szingapúri bankszámlanyitás előnyei

2011.09.21. 10:21 külföldi bankszámla


kulfoldibankszamlainfo-szingapur-banktitokSzingapúrban gyakorlatilag ugyanolyan bankszámlát nyitni, mint bárhol máshol a világon. A városállamba azonban elsősorban adózási okokból viszik a pénzt az ügyfelek, mert az ország Ázsia legalacsonyabb adókulcsaival büszkélkedhet.

Ha az ügyfél jól választja meg a struktúrát, akkor a Szingapúrban keletkezett banki kamat akár adómentes is lehet. Sőt, míg máshol keményen adóztatják a kamatokat, addig Szingapúrban még a befektetések is helyben történnek.

 

A szingapúri bankok sok pénzt pumpálnak a kínai gazdaságba. Így aki Szingapúrban bankol, egyszerre három dolgot tesz: adót optimalizál, befektet a világ egyik leggyorsabban növekvő gazdaságába és azzal védi vagyonát, hogy a helyi befektetők helyi projektekbe tehetik a pénzét. Más szavakkal a szingapúri bankszámla tulajdonosa Ázsiában fektet be otthonról és közben nem fizet adót.

Szingapúr kormánya nem gyűjthet információkat külföldiek bankszámláiról a helyi adótörvény szerint. Ezért a Szingapúr nem ad ki banki információkat bármely más országnak. Sőt, Szingapúr nem adóztatja a tőke nyereséget és nincs banki kamatadó.

A banktitok megőrzése nagyon fontos az ázsiai ország számára, mert emiatt lett az egyik legnagyobb offshore banki és pénzügyi központ. A helyiek joggal büszkék arra, hogy megvédik a bankjaikban megbízó számlatulajdonosok adatait és semmi jele sincs annak, hogy a banktitok megváltozna Szingapúrban.

A szingapúri banktitok alkalmazásának köszönhetően befektetők érkeznek a világ minden tájáról, akik legalább 300 milliárd amerikai dollárnak megfelelő összeget fialtatnak szingapúri bankszámlákon. A vagyonkezelők és magánbankárok becslései szerint ez az összeg a következő öt évben meg fog duplázódni.

Szingapúr eddig 60 kettős adóztatást elkerülő egyezményt (DTA)kötött.Ezek közül egyikben sincs utalás sem arra, hogy a szingapúri hatóságoknak bankszámla információkat kellene átadniuk külföldi hatóságoknak.

Szingapúri bankszámlanyitás, cégalapítás vagy offshore struktúra tervezése előtt érdemes szakértői segítséget igénybe venni.

Kapcsolódó cikkek:

Melyik a legbiztonságosabb külföldi(offshore) bank?

Hová érdemes külföldre költözni? II. rész: Szingapúr

Miért érdemes szingapúri bankszámlát nyitni?

A szingapúri OCBC a világ legerősebb bankja

Szingapúri bankszámlanyitás előnyei és menete

Szingapúri céges bankszámlanyitás FAQ

Kinek előnyös a szingapúri adóhatékony bankolás?

Az iszlám pénzkezelés szingapúri lehetőségei

A szingapúri OCBC bank elindította mobilbanki alkalmazását Androidos telefonokra

Offshore Renminbi termékeket indított az OCBC Bank

Szólj hozzá!

Címkék: szingapúri bankszámlanyitás bankszámlanyitás szingapúrban szingapúri bank szingapúri bankok szingapúri adók szingapúri banktitok szingapúri offshore bankszámla nyitás

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr663242845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása