HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Svájci biztonságba menekül a gazdagok és a szegények pénze

2011.09.19. 10:26 külföldi bankszámla


svajcicegalapitasinfo-svajci-bankokNemcsak a gazdag, de a fejlődő piacokról is Svájcba megy a tőke, hátrahagyva a gazdasági és politikai bizonytalanságot. Az új svájci bankszámla tulajdonosok  töltik be a korábbi amerikai és nyugat-európai ügyfelek helyét, akiknek az adókerülési törvények szigorítása miatt messzebb kellett vinniük a vagyonokat.

A fejlődő országokból érkező ügyfelek a tulajdonosai a svájci offshore bankokban tartott vagyonok 52 százalékának. Az összes svájci bankban tartott offshore vagyont tavaly 1.96 trillió svájci frankra becsülte a Boston Consulting Group. Szerintük a fejlődő országokból érkező eszközök aránya 2015-re 63 százalékra emelkedik a 2007-ben mért 37 százalékról.

 

A UBS ügy sokat ártott a svájci banktitok hírnevének, hiszen engedve az amerikai zsarolásnak, adócsalással gyanúsított bankszámla tulajdonosok adatait adták át az amerikai hatóságoknak. Emiatt a svájci pénzintézetek, főleg a szakértelmükről és a diszkrécióról híres svájci magánbankok nem is szívesen fogadnak amerikai ügyfeleket. A svájci magánbankárok figyelme egyre inkább a feltörekvő piacokra irányul. A Boston Consulting becslése szerint az Egyesült Államokból származó svájci bankokban tárolt eszközök értéke 2015-re 30 milliárd frankra csökken a 2007-es 150 milliárd svájci frankról.

A Svájcban kamatoztatott betétek évi 2.5 százalékkal nőnek majd, mert a Közel-Keletről, Afrikából, Kelet-Európából és főleg Dél-Amerikából érkező betétek meghaladják a régi gazdagok által távolra menekített vagyonok miatti kiáramlást, vélik a szakértők.

A svájci banktitok végül is a világ külföldön tartott (offshore) vagyonának 27 százalékát segített az alpesi országba vonzani. A legtöbb adózatlan pénz egyébként a stabilitás miatt érkezik a Nemzetközi Valutaalap (IMF) szerint.

“Minél nagyobb a bizonytalanság a világban, annál jobb Svájcnak”, nyilatkozta a Bloombergnek Teodoro Cocca a linzi Kepler egyetem vagyonkezelést tanító professzora.

Kapcsolódó cikkek:

Egy bázeli főbankár elutasítja az amerikai ügyfeleket

Svájci bankszámlanyitás alapfeltételei

Miért Svájcban és Liechtensteinben a legjobb bankszámlát nyitni?

Svájci bankszámlanyitás menete

Gyakorlati tanácsok svájci bankszámlanyitáshoz

Svájci bankszámla FAQ 1

Svájci magánbankok

Új utakon a svájci magánbankolás

Számozott bankszámlákat nyitnak a diszkrécióra vágyó ügyfelek

Szólj hozzá!

Címkék: svájci bank svájci banktitok svájci bankok bankszámlanyitás külföldön svájci bankszámlanyitás offshore bankszámlanyitás bankszámlanyitás svájcban svájci banki ügyfél

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr793237878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása