HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Melyik a legbiztonságosabb külföldi(offshore) bank?

2011.09.19. 10:30 külföldi bankszámla


kulfoldibankszamlainfo-biztonsagos-offshore-bankszamlanyitasA válasz, mint az offshore iparban mindig, ezúttal is az egyéni körülményektől függ, de vannak olyan támpontok, amelyek segítik a helyzettől függően a legbiztonságosabb bank kiválasztását.

Nagyon sokan kérdezik tőlünk, hogy melyik a legbiztonságosabb bank külföldön. A bankipar jelenleg történelmének egyik legnagyobb változását éli át. Átalakul a banktitok, a nagy európai és amerikai bankok helyett például idén egy szingapúri offshore bank, az OCBC lett legerősebb a világon.

 

A szabályzási környezet is változik, a mindig mohó kormányok adószedői mindent megpróbálnak, hogy a magánszemélyek és cégek minden vagyonáról és üzletéről mindent megtudjanak. Ezért egyre többen hagyják el az eddig legalább offshore kérdésekben megbízható óriásbankokat és teszik át betéteiket a jóval diszkrétebb magánbankokba.

A helyes válasz a címben feltett kérdésre most az, hogy nincs általánosságban legmegbízhatóbb offshore bank. A jó offshore bankszámlát vezető pénzintézet kiválasztásakor egy sor szempontot kell figyelembe venni.

Manapság a szolgáltatás minősége, a diszkréció és a vagyonvédelem szintje sokszor már fontosabb, mint a titkos offshore bankszámlák adózási előnyei.

Egyre fontosabb az állampolgárság kérdése is. Például az amerikai ügyfeleket egyre több helyen utasítják el, mert a túl szigorú törvényeket be is akarják tartani az Egyesült Államokban. De az angolszász országok közül a kanadaiak és az ausztrálok igen szabadon kezelhetik a pénzüket.

Általános tanulság és jótanács, hogy a legnagyobb biztonságeléréséhez az is szükséges, hogy senki se nyisson olyan bankban offshore bankszámlát, amelynek fiókja van hazájában.

Az Európai Unió állampolgárait a közös kamatadó irányelv korlátozza jelentősen. Ennek behajtására ugyanis automatikus adóinformáció-csere rendszert vezetnek be. Emiatt fontos tájékozódni, mert az logikus, hogy az andorrai bankok jelenteni fognak, de azt kevesebben tudják, hogy olyan klasszikus offshore területek is az irányelv hatálya alá esnek, mint a Kajmán-szigetek. Emiatt az európaiak a klasszikus svájci magánbanki számlákon kívül általában olyan nagy tekintélyű és igen megbízható pénzügyi központokba viszik a pénzüket, mint Panama, Szingapúr vagy Hongkong.

De nemcsak az állampolgárság számít, hanem a szükséges szolgáltatások is. Például a legjobb online kereskedelmi szolgáltatásra van szükség vagy a legteljesebb diszkrécióra? A két lehetőség ugyanis általában kizárja egymást. A hagyományos magánbanki szolgáltatások nem túl olcsók, sőt az online kereskedelemhez lehet, hogy már nincs is szükség bankszámlára.

A legtöbb offshore bank kiállít bank és hitelkártyákat, valamint a hatékony online banki megoldások miatt ma már teljesen lényegtelen az ügyfél és bankja közötti távolság. Ami fontos, hogy minden a bankszámlatulajdonos számára leghatékonyabb módon történjen. Milyen bankkártyára van szükség? Visa vagy Maestro, esetleg American Express? Például, ha valaki offshore kártyáját inkább készpénz felvételére akarja használni, akkor a Maestro tűnik jelenleg a job megoldásnak. Azonban vannak olyan üzletemberek, akik offshore hitelkártya esetén is ragaszkodnak az arany vagy platinakártya szintű megbecsüléshez vagy például a HSBC Panama Platinium Mastercardja fogadja a repülőtársaságok által adott mérföld pontokat.

Tehát nincs a legbiztonságosabb bank minden ügyfél esetén más lehet. Érdemes szakértőhöz fordulni a megfelelő offshore bankszámla kiválasztásához.

Kapcsolódó cikkek:

Külföldi (offshore) bankszámlák típusai - Magán (privát) offshore bankszámla

Külföldi (offshore) bankszámlák típusai - Offshore üzleti bankszámla

Külföldi (offshore) bankszámlák típusai - A multi-valuta offshore bankszámla

Külföldi (offshore) bankszámlák típusai - Prémium vagy egyszerű számla?

Külföldi (offshore) bankszámlák típusai - Nemzetközi bankszámlák

Miért Svájcban és Liechtensteinben a legjobb bankszámlát nyitni?

Hol érdemes külföldi bankszámlát nyitni?

Svájci bankszámlanyitás otthonról vagy online

Svájci bankszámlanyitás menete

Svájci bankszámlanyitás

Miért költöznek a külföldi cégek Svájcba?

Mennyire biztonságos vagy diszkrét egy svájci bank?

Szólj hozzá!

Címkék: bankszámlanyitás külföldi bankszámla bankszámlanyitás külföldön offshore bank offshore bankszámla offshore bankszámlanyitás bankszámlanyitás svájcban külföldi bankszámlanyitás

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr373237895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása