HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Külföldi (offshore) bankszámlák típusai - A multi-valuta offshore bankszámla

2011.09.14. 10:26 külföldi bankszámla


kulfoldibankszamlainfo-multi-valuta-offshore-bankszamlanyitasMíg a legtöbb nemzetközi bankszámla csak egy pénznemben használható, addig az üzletembereknek és a kivándoroltaknak többféle pénznemben kell ügyeiket intézniük.
Emiatt korábban a magánemberek fizethették a nemzetközi utalások botrányosan magas díjait, és még a valutaátváltáskor is keletkezett veszteségük.

A bankipar globális fejlődése viszont megteremtette a multi-valuta offshore bankszámlákat. Ezek olyan számlák, amelyek több területre vonatkoznak, minden terület más és más valuta kezelését teszi lehetővé.

 

Így a bankszámlatulajdonosnak például lehet egy euró alapú számlája, egy dollárszámlája és egy font alapú számlája és ezekre mind egyetlen offshore bankszámlaszám vonatkozik.

Ezeket a számlákat direkt olyan banki ügyfelek számára tervezték, akiknek összegeket kell mozgatniuk országok között, más és más pénznemekben, és szeretnének kedvező átváltási kulcsokat elérni, valamint olcsó vagy díjmentes nemzetközi átutalásokat végezni, stb.

Az alapstruktúra ugyanaz, mint a legegyszerűbb offshore és nemzetközi számlák esetén, de sokkal jobban megfelelnek azok számára, akik különféle valutákat kezelnek különböző országokban.
Nem minden bank kínál többféle pénznemben kezelhető bankszámlákat, ezért érdemes a pénzintézet kiválasztásakor szakértő tanácsot igénybe venni. Sőt, egyáltalán nem minden bank olyan bankszámlákat, amelyek az ügyfelet érdeklő pénznemeket menedzselni tudja.

Azt is érdemes megjegyezni, hogy néhány bank a különböző pénznemekre, különböző kamatot ad, így a bankszámla tulajdonosának nagyon oda kell figyelnie a számla állására, hogy biztosan a megfelelő a valuták szórása, hogy a lehető legjobb kamatot lehessen elérni.

A számlavezetési díj és a minimális betét fontos eszközök az ilyen számlák esetén, de a legvalószínűbb az, hogy még így is jobb árfolyamot vagy átutalási díjakat lehet elérni egy jó FX bróker segítségével, mint a megszokott banki környezetben.

Kapcsolódó cikkek:

Külföldi (offshore) bankszámlák típusai - Prémium vagy egyszerű számla?

Külföldi (offshore) bankszámlák típusai - Nemzetközi bankszámlák

Miért Svájcban és Liechtensteinben a legjobb bankszámlát nyitni?

Hol érdemes külföldi bankszámlát nyitni?

Svájci bankszámlanyitás otthonról vagy online

Svájci bankszámlanyitás menete

Svájci bankszámlanyitás

Miért költöznek a külföldi cégek Svájcba?

Mennyire biztonságos vagy diszkrét egy svájci bank?

Szólj hozzá!

Címkék: bankszámlanyitás bankszámlanyitás külföldön offshore bank offshore bankszámla offshore bankszámlanyitás bankszámlanyitás svájcban

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr563226323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása