HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Ázsiában a magánbankárok többet keresnek, mint Svájcban

2011.09.12. 09:46 külföldi bankszámla


svajjcicegalapitasinfo-svajci-maganbankar-fizetesA senior pozíciót betöltő magánbankárok Szingapúrban 160.000-410.000 dollár között keresnek egy évben, míg Svájcban ugyanez az arány 152.000-210.000 dolláros sávban mozog, jelentette a Bloomberg.

Sőt, a folyamatosan bővülő ázsiai piacon újabb és újabb magánbankárokat próbálnak elcsábítani. A gond azonban az, hogy legalább harminc százalékkal nagyobb fizetést kell ajánlani valakinek, hogy elhagyja munkaadóját, viszont ha az új vagyonkezelő csak  öt százalékkal emeli a bank profitját, akkor baj van.

 

A magánbanki szektorban a prémium a havi fizetés 20-30 százaléka Ázsiában.
Általánosságban a magánbankárok (private bankers) új munkahelyükön az első évben garantált bónuszt kapnak, a második évtől azonban havi jutalmuk a teljesítményüktől függ.

Szakértők szerint már az is szerencse, ha az átcsábított munkaerő a korábbi munkahelyén kezelt vagyon 30 százalékát át tudja hozni új megbízójához.

Szingapúrban és Hongkongban az ügyfélkapcsolatokkal rendelkező menedzsereknek csak 25 százaléka tudta átvinni ügyfeleinek hatvan százalékát az új céghez, áll a PricewaterhouseCoopers sajtóközleményében.

A legnehezebb azonban a valóban tapasztalt tanácsadók szerződtetése, mondta a Hanspeter Brunner a svájci BSI bank ázsiai részlegének HR főnöke a Bloombergnek.

Az ázsiai és svájci magánbankárok igen eltérő fizetéseinek oka az, hogy egészen más bér számít jónak Európában és Ázsiában.

Svájcban az offshore magánbanki ágazat 2010. végén 1.7 trillió dollárnyi értéket kezelt, míg az ötödik legnagyobb offshore pénzügyi központban, Szingapúrban csak 512 milliárd dollárt. A hazai ügyfelek (onshore) kezelt vagyonaival Svájc a harmadik legnagyobb pénzügyi központ (2.6 trillió USD), míg Szingapúr csak a hatodik (966 milliárd USD).

Ázsia magánbankárainak csillaga akkor kezdett emelkedni, amikor Európát és az Egyesült Államokat elérte a krízis és emiatt szigorúbban léptek fel az adókerülés ellen.

Kapcsolódó cikkek:

Hogyan lesz valakiből magánbankár? (private banker)

Svájci magánbankok

Új utakon a svájci magánbankolás

Számozott bankszámlákat nyitnak a diszkrécióra vágyó ügyfelek

Miért Svájcban és Liechtensteinben a legjobb bankszámlát nyitni?

Szólj hozzá!

Címkék: privátbank svájci bank svájci banktitok svájci bankok svájci bankszámlanyitás svájci bankszámlanyitás otthonról svájci banki ügyfél magánbank magánbankár privátbankár

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr493220100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása