HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Külföldi (offshore) bankszámlák típusai - Nemzetközi bankszámlák

2011.09.11. 11:15 külföldi bankszámla


kulfoldibankszamlainfo-offshore-bankszamlaA külföldre költözők különféle offshore bankszámlák közül választhatnak, a jellegzetesebb számlafajtákat a Shelteroffshore.com hasonlította össze.

Mielőtt valaki elhagyja a hazáját, addig igazából nem tud különbséget tenni a bankszámlák között, hiszen a folyószámlák nem túl változatosak. Amint azonban külföldön kell pénzügyeit kezelni, rögtön kiderül, hogy milyen eltérő offshore, azaz külföldi számlák közül lehet választani.

 

A legtöbb esetben egyszerűen felcicomáznak egy mezei folyószámlát, hogy felkeltsék az ügyfél érdeklődését. Azonban más offshore számlák viszont kifejezetten előnyösek a kivándoroltak és a nemzetközi tranzakciókkal foglalkozó üzletemberek számára.

Az offshore bankszámlák típusai közül a legfontosabbak:
-nemzetközi bankszámlák,
-többdevizás bankszámlák,
-üzleti bankszámlák,

A különböző bankok különféle szintű bankszámlákat kínálnak a magánbankiaktól a legegyszerűbb folyószámlákig.

Melyiket érdemes választani?

Nemzetközi Bankszámlák

Mostanában a legtöbb törvényes offshore bank, még azok is, amelyek a világ legnagyobb pénzintézeteinek offshore intézményei is átnevezték termékeiket, szóval mostanában a “nemzetközi számla” kifejezés váltja fel az “offshore bankszámlát“.

Ennek oka az, hogy az “offshore” kifejezés szinonimájává vált az illegális vagy erkölcstelen üzleteknek.

Így a legtöbb esetben, amikor “nemzetközi számláról” van szó, akkor a jó öreg offshore bankszámlát értik alatta.

A kivándorlók legtöbb esetben nemzetközi bankban nyitják meg bankszámlájukat. Ilyen esetekben valóban jól eltalált a nemzetközi bankszámla elnevezés.

Az ilyen számlák tulajdonosai a világon szinte bárhol hozzáférhetnek számlájukhoz. Ehhez rendelkezésükre áll a bank és hitelkártya, valamint az online vagy telefonos ügyintézés a nap 24 órájában.

Ha az ilyen számlákat kifejezetten kivándorlóknak ajánlják, akkor gyakran olyan további szolgáltatások is járnak, mint a nemzetközi vagyonkezelő szakember vagy számlavezetési tanácsadó, hogy egyszerűbbé tegyék többek közt például a bankszámla tulajdonosának befektetéseit.

Az ilyen számlákat gyakran különféle valutanemekben lehet megnyitni, a kamatokat az adók levonása nélkül fizetik ki és igen könnyű a nemzetközi átutalások folyamata.

Kapcsolódó cikkek:

Miért Svájcban és Liechtensteinben a legjobb bankszámlát nyitni?

Hol érdemes külföldi bankszámlát nyitni?

Svájci bankszámlanyitás otthonról vagy online

Svájci bankszámlanyitás menete

Svájci bankszámlanyitás

Miért költöznek a külföldi cégek Svájcba?

Mennyire biztonságos vagy diszkrét egy svájci bank?

Szólj hozzá!

Címkék: svájci bank bankszámlanyitás svájci bankok külföldi bankszámla bankszámlanyitás külföldön svájci bankszámlanyitás offshore bank offshore bankszámla offshore bankszámlanyitás bankszámlanyitás svájcban bankszámlanyitás ausztriában külföldi bankszámlanyitás

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr813217527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása