HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

A svájciak nem adják ki az Egyesült Államoknak a kért banki adatokat!

2011.09.08. 14:12 külföldi bankszámla


Micheline Calmy-Rey, svájci külügyminiszter és elnök

Micheline Calmy-Rey, svájci külügyminiszter és elnök

Svájc nem adja át a kért magánbanki adatokat az amerikaiaknak, mondta Micheline Calmy-Rey külügyminiszter válaszul a washingtoni ultimátumra.

 

Bármilyen információ csere csak a már megkötött kettős adózást elkerülő egyezménynek megfelelően történhet, mondta a svájci politikusnő Bernben.

Calmy-Rey, aki a rotáció mellett jelenleg Svájc elnöki posztját is betölti, bejelentésével véget vetett a kétségeknek. Az amerikaiak által kért adatok főleg a Credit Suisse adócsalással gyanúsított ügyfeleire vonatkoznak.

“Csak statisztikai kérdésekről volt szó,” mondta a miniszterasszony a svájci fővárosban szervezett sajtókonferencián, ahol decemberi visszavonulását is bejelentette. Az adatok nem esnek a svájci banktitok hatálya alá, tette hozzá.

Korábban svájci sajtóértesülések szerint az alpesi ország csak arról tájékoztatott, hogy az amerikai állampolgárok becslések szerint 20-30 milliárd dollárnyi összeget tartanak svájci bankszámlákon.

Kapcsolódó cikkek:

Lejárt az amerikai határidő a svájci banki adatok átadására

Az angolok is elfogadták a svájci banktitkot

Megmarad a svájci banktitok! Svájci-német megegyezés az adóvitában!

A svájci banktitokra leselkedő veszélyek

A Svájci Bankárok Szövetségének állásfoglalása az ügyfelek adatainak bizalmasságáról

A svájci bankok nyugodtan várják a jövőt

A svájci banktitok megmaradását nem veszélyezteti az EU

Szólj hozzá!

Címkék: svájci svájci bank svájci adó svájci banktitok svájci bankszámlanyitás svájci adóoptimalizálás svájci alkotmány svájci bankszámlanyitás otthonról svájci banki ügyfél

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr783211457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása