HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Hol nem szabad használni soha a bankkártyát?

2011.09.08. 14:19 külföldi bankszámla


kulfoldibankszamlainfo-bankkartyas-fizetesEgyre többen használják a bankkártyájukat világszerte, miután a hitelkártyákat telepakolták adóssággal.

A TSYS & Mercator Advisory Group idei felméréséből kiderül, hogy a bankkártya vált a kedvenc fizetési eszközzé, megelőzve a készpénzt, a hitelkártyát és a csekket.

De ez nem jelenti azt, hogy mindenhol bankkártyát kell használni, sőt van ahol kifejezetten balgaság.

 

Például nem érdemes bankkártyával vásárolni az Interneten. Ha probléma történik vásárláskor vagy ellopják a kártyaszámot, akkor nagyon nehéz lesz visszaszerezni a pénzt a számlára és ismét biztonságossá tenni a kártyahasználatot. Online vásárláskor sokkal jobb a hitelkártyát használni.

Néhány olyan hely, ahol érdemes elkerülni a bankkártyás fizetést:

Bérlet vagy kaució:
Például autóbérléskor érdemes elkerülni a bankkártya használatát. Az üzlet létrejöttekor ugyanis leveszik a pénzt a számláról és csak akkor adják vissza, ha a bérelt eszköz épségben visszajut a tulajdonoshoz. Hitelkártyás fizetéskor csak “befagyasztják” az összeget a bankszámlán, de nem mozdul el.

Éttermek és bárok:
Túl sok a kíváncsi szem ahhoz, hogy átadja használatra a bankkártyáját.  Nemcsak könnyen ellophatják a bankkártyát, de az étteremben a személyzet elviheti a kártyát pár percre, így szem elől tévesztheti a bankkártyát. Étteremben vagy bárban érdemesebb készpénzzel fizetni.

Rendszeres kifizetések:
A különféle vállalatok imádnak bankkártya adatokhoz jutni, mert a rendszeres költségek mellett mindenféle extra, a szolgáltatáshoz “kapcsolódó” költséget tudnak egyenesen a bankszámlára terhelni.  Mindegy, hogy konditerem vagy biztosítási díj, ilyenkor érdemesebb hitelkártyát használni.  Ez azért fontos, mert vitás esetben nem tudják rögtön leemelni a pénzt a folyószámláról, ha nincs meg nekik a bankkártya száma.

Wi-Fi hot spotok:
Ingyenes wi-fi használat esetén, például a kávézóban sose használja bankkártyáját. Nagyon sok wi-fi spot nélkülözi a biztonságot, emiatt a hackerek és csalók nagyon egyszerűen  ellophatják a pénzét.

Boltban nem szabad fizetéskor a “hitel” opciót választani. Bankkártyás fizetéskor ugyanis (fejlettebb társadalmakban) lehet “betéti” (debit) és hitel (credit) tranzakciót választani. A betéti esetén azonnal leveszik a pénzt a számláról, hitelkor azonban néhány nappal később emelik le az összeget a számláról.
A hitel esetén az üzlet az eladónak is több pénzébe kerül. De az igazi probléma az idő, egyszerűen el lehet felejteni egy kis összegű kifizetés és pont a kifizetés előtt elkölteni a számlán lévő pénzt. Ez folyószámla hitelhez vezet és teljesen felesleges díjak kifizetéséhez.

A bankkártyák kitűnő fizetési eszközök, legalábbis kevesebb helyet foglalnak, mint a készpénz, de nem kell mindig használni ezeket.

Kapcsolódó cikkek:

Hogyan törik fel az online bankszámlákat a Facebook információk segítségével

Amerikában a személyiség ellopása a leggyorsabban terjedő bűncselekmény

Új számítógépes vírus a bankszámlák ellen

Védekezés hackerek ellen: gyakorlati útmutató I.

Bankszámla védelem a hackerek ellen

Védekezés hackerek ellen: gyakorlati útmutató 2.

Védekezés a hackerek ellen: gyakorlati útmutató 3.

Szólj hozzá!

Címkék: bankkártya hitelkártya bankkártyás fizetés fizetés bankkártyával

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr253211474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása