HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Guatemala lazít banktitoktörvényein a nemzetközi nyomás hatására

2011.09.08. 14:16 külföldi bankszámla


kulfoldibankszamlainfo-guatemala-banktitokA következő cikk a Chile Gazdasága nevű, főleg közép és dél-amerikai gazdasági hírekkel foglalkozó portálon jelent meg, itt a szerkesztő engedélyével közöljük.

Az OECD beszámolója szerint Guatemala végre konkrét lépéseket tett banktitoktörvényeinek megváltoztatására. Guatemala Közép-Amerika legnépesebb állama, és az egyetlen ország a térségben ami még szerepel az OECD adóparadicsomi szürkelistáján.

Elemzők szerint a „hagyományos” latin-amerikai adóparadicsomokkal ellentétben, Guatemala banktitoktörvényei inkább helyi elitek kiszolgálására szolgálnak, mint nemzetközi offshore bankszámlák nyitására.

 

„Guatemala lassabban kezdett neki a reformoknak, mint szomszédai nagyrésze, de most komoly törvénytervezetek vannak az asztalon a banki információk átláthatóvá tételéért”, tájékoztatta a Business News Americast Dónal Godfrey, az OECD Global Forumának adóinformációs igazgatóhelyettese, guatemalai hivatalos látogatása után.

Guatemala tavaly kezdett tárgyalásokat kétoldalú adóinformációs egyezményekről külföldi országokkal, és Godfrey szerint 2011 végén fogják megkötni az első szerződéseket.

Idén júliusban került le Panama az OECD szürkelistájáról, miután aláírta tizenkettedik adóinformációs egyezményét.

A Global Forum mindkét országban figyeli a nemzetközi átláthatósági standardok betartatásának folyamatát, és aszerint fogják meghatározni további besorolásukat.

Guatemala banktörvényei sokak szerint elriasztják a befektetőket, a térség többi országához képest nagyon kevés multinacionális banktársaság működik az országban.

Kapcsolódó cikkek:

Olcsó guatemalai banki lehetőség

Kereskedelmi banki engedély megszerzése

Guatemala: bankszámla nyitás menete

A pénz nyomának eltüntetése: gyakorlati útmutató

Kereskedelmi banki engedély megszerzése

Kereskedelmi bank vásárlásának költségei Guatemalában

Alacsony adózású bankolás és hitelezés

Alacsony adózású külföldi bank alapítás és banki engedély I.rész

A pénz útjának eltüntetése: Bevezető

Készpénz eljuttatása külföldi bankba vagy bankszámlára

Alacsony adózású bankolás egyszerre több országban: gyakorlati útmutató

Új  bank alapítása

Átverések bank alapításkor

Szólj hozzá!

Címkék: guatemala banktitok guatemala bankszámlanyitás bankszámlanyitás guatemalában guatemalai banktitok oecd szürkelista

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr183211463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása