HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Bankszámlanyitás menete Nicaraguában

2011.09.07. 00:33 külföldi bankszámla


kulfoldibankszamlainfo-nicaragua-bankszamlanyitasA bankszámlanyitás nem leküzdhetetlen feladat Nicaraguában, de azért egy pár dokumentumra szükség lesz.

A különböző fórumokon található információk szerint vannak olyan bankok, ahol egy útlevél is elég volt a nicaraguai bankszámla megnyitásához.

Azonban a rendes üzletmenet szerint szükség van a tartózkodás jogosságát bizonyító helyi igazolványra (Cedula) is. Kell két darab ajánlás is. Az ajánlások ügyében a bank legtöbbször csak a meglétüket nyugtázza, de az már nem annyira érdekes, hogy ki vagy mi adta a referenciát.

 

Nagyon fontos, hogy igazolni kell a nicaraguai bankszámlára érkező összegek forrását a pénzmosás elleni rendelkezések miatt.

Ezek után az új ügyfélnek már csak vagy tíz oldalnyi szerződést kell átolvasnia és aláírnia. A tapasztalatok szerint az ügyintézés 2-4óráig tarthat. Az sem meglepő, ha a nicaraguai bank alkalmazottja a szerződéskötés minden részletének ügyében külön-külön tanácsot kér a főbankfióktól.

Az ügyfél a bankszámla megnyitásakor megkapja a belépéshez szükséges kódokat az online banki felületre. Ezt azonnal meg kell változtatni és legalább havonta egyszer online is ellenőrizni kell a számlaegyenlegét, különben lezárhatják az online hozzáférést.

Kapcsolódó cikkek:

Kivándorlás: Nicaraguai honosítási és üzleti bevándorlás program

Második útlevél: állampolgárság Suriname

Kivándorlás: Guyana állampolgársági program

Állampolgárság Trinidad és Tobagóban

Kivándorlás a paradicsomba: St. Kitts útlevélprogram

Alacsony adózású banki tevékenységek a Nevis szigeten

Adóhatékony bankolás bankolás St. Kitts és Nevis szigeteken

Nevis nem dobja be a törülközőt

Kivándorlás Brazíliába cégalapítással

Brazil céges bankszámla megnyitásának feltételei és menete

Brazil bankszámla nyitás

Hol érdemes letelepedni? V. rész: Panama

Hová érdemes költözni külföldön? III. rész: Kanada

Hová érdemes külföldre költözni? II. rész: Szingapúr

Szólj hozzá!

Címkék: nicaragua bankszámlanyitás nicaraguában nicaragua bankszámlanyitás nicaragua bank nicaragua bankok

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr683207965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása