HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Svájci bér, fizetés és megélhetési költségek

2011.09.01. 10:32 külföldi bankszámla

svajcicegalapitasinfo-svajci-fizetes

ez a blog már régen frissült. Új blogom: tucanoprod.com

 

Sok pénzt lehet megspórolni, ha valaki Svájcban dolgozik, de a bevásárlást valamelyik szomszédos országban végzi, mert a svájci árszint legalább húsz százalékkal magasabb, mint például Németországban. A lakásbérlet és az ingatlanok ára is sokkal magasabb, mint a szomszédos országokban. Ugyanakkor Svájcban a fizetések jóval magasabbak és az adók jóval alacsonyabbak, mint az európai átlag.

A svájci lakások béleti díjáról további adatokat lehet megtudni a Svájci Statisztikai Hivatal honlapjáról.

 

Svájci bér és fizetés:

A Svájcban kifizetett munkabérek a legmagasabbak közé tartoznak a világon. Különösen sokat lehet keresni Zürichben, Bázelben és az ország észak-nyugati részén, a legkevesebbet Tessinben fizetnek.

Svájcban nincs általános minimálbér, hanem az egyes iparágakban a kollektív szerződés alapján szabályozzák a minimálbéreket.

Az egyes iparágak fizetéseiről a gazdasági minisztérium államtitkárságának (SECO) honlapján lehet bővebb információt találni.

A nők sokkal kevesebbet kapnak ugyanazért az elvégzett munkáért, mint a férfiak. A fizetés gyakran áll egy fix fizetésből és a teljesítményhez kapcsolódó változó bérből. A Hewitt Associates tanulmánya szerint nemcsak a magasabb rangú munkavállalók (menedzseri szint) kapnak bónuszokat és juttatásokat, hanem a szakmunkások több, mint háromnegyede és a technikusok több mint hatvan százaléka is kap  a teljesítményhez kapcsolódó díjazást. Az évente változó prémiumok és jutalékok kiszámolása a korábban kitűzött célok teljesítéséhez viszonyul. 2008-ban a feldolgozóiparban az egyszerűbb tevékenységet végző munkások és munkásnők bruttó havi átlagbére 4.705 svájci frank volt. A felelősségteljesebb feladatokkal megbízott munkavállalók átlagbére bruttó 7647 svájci frank volt. Az építőiparban a bérek 5131 svájci frank és 6336 svájci frank közötti sávban mozogtak. A pénzügyi és biztosítási szektorban a fizetések átlagosan bruttó 6062 és 11301 svájci frank között vannak. Ezek a fizetési határok természetesen mind a magánszektorra vonatkoznak.

A svájci kereseti kimutatásban foglalkozás szerint lehet megnézni az átlagos bruttó fizetéseket nem és foglalkoztatási szint szerint az ipar minden területén.

Kapcsolódó cikkek:

Svájci munka - állás

Lakhatás és ingatlanbérlés Svájcban

Megélhetési költségek Svájcban

Munkaidő Svájcban

EU polgárok diplomáinak elismertetése Svájcban

Diplomák és más képesítések elismertetése Svájcban

Hogyan kell jól bemutatkozni egy svájci munkaadónak?

Hogyan keressenek Svájcban munkát az EU tagállamok polgárai?

Hogyan kell munkát keresni Svájcban?

Munkakeresés Svájcban és a munkaerőpiac

Munkakereséshez szükséges ismeretek Svájcban

Svájci tartózkodás: lehetőségek és szabályok I. rész

Svájci tartózkodás II.rész: tartózkodási és munkavállalási engedély, állampolgárság

Külföldi munkavállalók adókedvezményei

Szólj hozzá!

Címkék: svájc svájci svájci bank svájci adó cégalapítás svájcban svájci bankszámlanyitás svájci cégbejegyzés svájci adóoptimalizálás svájci kanton svájcba költözés svájci fizetés

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr733194921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása