HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Mennyibe kerül a svájci cégalapítás?

2011.09.01. 10:40 külföldi bankszámla


svajcicegalapitasinfo-svajci-cegalapitas-2Mint az korábbi cikkeinkből kiderül, az biztos, hogy megéri céget alapítani Svájcban, de az már az ügyfél szándékaitól és lehetőségeitől függ, hogy milyet. A következő cikkben található adatok nem számítanak ajánlatnak, de szeretnénk, ha az olvasóink tisztában lennének azzal, hogy mennyibe is kerül a svájci cégalapítás és a hozzá kapcsolódó feladatok, a cég éves fenntartása és mennyibe kerül a svájci bankszámla megnyitása.

 

 

A svájci cégalapítás 20-22 nap alatt történik meg.
Van egy alapítási költség, ez tartalmazza a cégalapítás költségét (például Zugban), ügyvezetői kinevezéssel és társasági szerződéssel, bemutatóra szóló részvénnyel (rt. esetén), cégbírósági és közjegyzői díjakkal, hitelesítéssel és a svájci bankszámla megnyitásának költségeivel.
A svájci cég megalapítási költsége 3000 euró környékén van, a tisztességes szolgáltatás ennyibe kerül (de persze ennél jóval drágább lehetőségeket is találni a piacon).

A svájciak mindenben segítik az újonnan megalapított cégeket, de az éves működési költséget mindig előre be kell fizetni. Ebben benne van az ügyvezetés díja, a telephely költsége, a könyvelés (analitika elkészítése,negyedéves bevallások, mérlegkészítés).
Ez körülbelül 500 svájci frank havonta, éves szinten a ez a költség elérheti az 5-6 ezer eurót. Amennyiben a cég csak évi 10-20 számlát könyveltet, akkor jelentős kedvezményeket lehet elérni a könyvelési díjból.

A részvénytársaság alaptőkéje 100.000 svájci frank, amit egy előtársasági számlára kell elutalni, ezt a cégalapítás után, amint megnyílik a svájci cég bankszámlája, oda átutalják, a társaság céljaira felhasználható.
Azt érdemes tudni, hogy a svájci bankok szolgáltatásai jelentősen eltérnek a Kelet-Európában megszokottól. Például, ha egy bank fantáziát lát egy kezdő vállalkozásban vagy megbízható ajánlást kap, akkor a bank akár meg is hitelezheti a részvénytársaság alapításához szükséges alaptőkét.

Kapcsolódó cikkek:

Hogyan kell svájci céget alapítani - gyakorlati útmutató I. rész

Részvénytársaság (AG) alapítása Svájcban

Cégalapítás Svájcban: követelmények és lehetőségek

Kft (GmbH) alapítása Svájcban I. rész, a dokumentumok ellenőrzése

Kft. (GmbH) alapítása Svájcban II. rész: cégbírósági, TB és ÁFA regisztráció

A svájci kft. alapítás feltételei és működtetése

Felelősség és beszámolási kötelezettség a svájci kft működése során

Svájci korlátolt felelősségű társaság (GmbH) alapítása

Milyen céget érdemes Svájcban alapítani, érvek és ellenérvek

Svájci cégalapítás

Adóminimalizálás svájci cégalapítással

Szólj hozzá!

Címkék: svájci frank banktitok svájci cégalapítás svájci cégek svájci részvénytársaság alapítás svájci kft alapítás svájci cégbejegyzés

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr653194933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása