HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Második útlevél: Panama

2011.09.01. 10:50 külföldi bankszámla


kulfoldibankszamlainfo-masodik-utlevel-panamaA panamai üzleti útlevél program az egyik legnépszerűbb ilyen szolgáltatás a világon. Panama ugyanis egy sor szolgáltatást biztosít külföldiek részére, akik panamai útlevélre vágynak. Más útlevelet eladásra kínáló országoktól eltérően egy panamai útlevél megszerzése nem jelenti egyben a panamai állampolgárság megszerzését.  A kérelmező céljainak megfelelően tud választani a különféle útlevél programok közül.

 

 

Az azonnali panamai útlevél program

Ebben a programban a kérelmező öt évre köt le egy összeget a panamai központi bankban (Panama Government Bank). Ez az összeg jelenleg 175.000 dollár, amelyre a banknak legalább havi 750 dollár kamatot kell fizetnie. Ezenkívül a kérelmezőnek rendelkeznie kell panamai belépésre feljogosító útlevéllel, és a kérelmezőnek személyesen meg kell jelennie az országban. A panamai második útlevél és tartózkodási engedély legalább 5 évig érvényes, amikor is meg lehet újítani a jogviszonyt, ilyenkor egyszerűen csak meg kell hosszabbítani a lekötést még öt évvel a bankban. A hivatali ügyintézés 3 nap, de ez nagyon eltérhet a különféle szükséges dokumentumok beszerzése és leadása miatt.

Panamai letelepedés program (honosítás)

E program keretében a külföldi állandó panamai tartózkodási engedélyt szerez. Ha a külföldi öt éven át birtokol tartózkodási engedélyt, akkor kérvényezheti a panamai útlevelet. Ehhez a programhoz egy évre kell meghatározott összeget lekötni a panamai központi bankban. Ebben az esetben legalább 200.000 dollárnyi bankbetétre lesz szükség vagy legalább 80.000 dollár értékben kell ingatlant vásárolni. A program főleg a magas jövedelmű külföldiekre vonatkozik, akik nem Panamában akarnak dolgozni vagy vállalkozást alapítani, hanem külföldi jövedelmeikből akarnak az országban megélni. Ez a vízum egy évre szól, de meghosszabbítható a betét lekötésének egy éves meghosszabbításával. A meghosszabbítás tulajdonképpen csak egyszeri feladat, mert utána a kérelmező megkapja a panamai személyi igazolványt és az állandó tartózkodási engedélyt.

Kapcsolódó cikkek:

Kik vándorolnak be Panamába?

Kiknek érdemes Panamába kivándorolni, tartózkodási engedélyt vagy panamai útlevelet szerezni?

Panamai vízum és állandó tartózkodási engedély, bevándorlás

A panamai banktitok megsértése

Panamai bankszámlanyitás menete

Mire jó egy panamai bankszámla?

Panamai alacsony adózású bankok

A panamai bankolás rövid története

Panamai banktitok és bankfelügyelet

A dominikai bevándorlási program

Kivándorlás: Nicaraguai honosítási és üzleti bevándorlás program

Második útlevél: állampolgárság Suriname

Kivándorlás: Guyana állampolgársági program

Állampolgárság Trinidad és Tobagóban

Kivándorlás a paradicsomba: St. Kitts útlevélprogram

Alacsony adózású banki tevékenységek a Nevis szigeten

Adóhatékony bankolás bankolás St. Kitts és Nevis szigeteken

Nevis nem dobja be a törülközőt

Kivándorlás Brazíliába cégalapítással

Brazil céges bankszámla megnyitásának feltételei és menete

Brazil bankszámla nyitás

Hol érdemes letelepedni? V. rész: Panama

Hová érdemes költözni külföldön? III. rész: Kanada

Hová érdemes külföldre költözni? II. rész: Szingapúr

Szólj hozzá!

Címkék: második útlevél kivándorlás panama bevándorlás panama

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr333194966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása