HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Hogyan lehet Svájcban céget alapítani II. rész, a svájci céges adózás

2011.08.24. 10:07 külföldi bankszámla


urn:newsml:dpa.com:20090101:110703-99-02795A cégek és a magánszemélyek három szinten is adóznak Svájcban, ezek a szövetségi, a kantonok által kivetett és az önkormányzati adóterhek.

Cégek adózása Svájcban: A svájci cég a székhelyén adózik. Nem titok, hogy a svájci adórendszer sokkal kedvezőbb, mint az Európai Unió szinte bármelyik tagállamában. Bürokrácia nincs, az ügyintézés egyszerű és gyors, szóval a kis távolságtól függetlenül egy másik világ.

 

A társaság működésétől és az adóoptimalizációtól függően, akár 0-8 százalékos adókulcsot is el lehet érni.

Az egységes szövetségi adó a tényleges nyereség 7.83 százaléka, de a frank erősödésének köszönhetően a közeljövőben csökkenni fog.

A kantonok között adóverseny van, emiatt az egyes kantonok adói jelentősen eltérnek.
A kantonok jövedelemadói 4.4 és 19 százalék között vannak, de ezek is jelentősen csökkennek. Az önkormányzati adók is 4-16 százalék közötti sávba esnek.

A teljes adóterhelés általában 16-25 százalék között van az onshore (tehát belföldi) cégek esetében, de akár részleges, akár teljes offshore (külföldi) tevékenységet végző cég adóját a fentebb említett 0-8 százalékos sávban tudja optimalizálni.

A svájci adórendszer lehetőségeiről pontos tájékoztatást talál a svajcicegalapitas.info honlapon található ingyenesen letölthető tanulmányban!

Kapcsolódó cikkek:

Hogyan kell svájci céget alapítani - gyakorlati útmutató I. rész

Részvénytársaság (AG) alapítása Svájcban

Cégalapítás Svájcban: követelmények és lehetőségek

Kft (GmbH) alapítása Svájcban I. rész, a dokumentumok ellenőrzése

Kft. (GmbH) alapítása Svájcban II. rész: cégbírósági, TB és ÁFA regisztráció

A svájci kft. alapítás feltételei és működtetése

Felelősség és beszámolási kötelezettség a svájci kft működése során

Svájci korlátolt felelősségű társaság (GmbH) alapítása

Milyen céget érdemes Svájcban alapítani, érvek és ellenérvek

Svájci cégalapítás

Adóminimalizálás svájci cégalapítással

Szólj hozzá!

Címkék: svájci frank svájci cégalapítás svájci cég svájci cégek cégalapítás svájcban svájci kft svájci kft alapítás svájci gmbh alapítás svájci ag alapítás svájci cégbejegyzés svájci áfa svájci céges bankszámlanyitás

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr273175364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása