HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Hogyan kell svájci céget alapítani - gyakorlati útmutató I. rész

2011.08.24. 10:03 külföldi bankszámla


svajcicegalapitasinfo-svajci-cegalapitasA svájci cégalapítás legegyszerűbb módja, ha felveszi szakértőinkkel a kapcsolatot és elindítja a cégalapítás folyamatát.

Mielőtt elkezdené a svájci cég alapítását, érdemes eldönteni, hogy milyen típusú céget akar alapítani. A legáltalánosabb, hogy a külföldiek svájci részvénytársaságot (AG) alapítanak vagy svájci korlátolt felelősségú társaságot (GmbH), de a betéti társaság (KG) vagy az egyéni vállalkozás (EInzelfirma)sem ritka.

 

 

Svájci részvénytársaság alapításakor a jegyzett tőke legalább 100.000 svájci frank. Előnyei, hogy a befektetők névtelen maradnak, nincs közzétételi kötelezettség, korlátolt felelősség és a részvények könnyen tulajdonost cserélhetnek. (Svájci részvénytársaság alapításáról részletesen itt olvashat!)

Egy svájci kft. alapításához legalább 20.000 svájci frank szükséges. Előnyei: alacsony alaptőke, csak két alapító szükséges,  fakultatív felülvizsgálat, korlátozott felelősség.(Svájci kft. alapításáról bővebben itt olvashat!)

A cégalapító állampolgársága egyáltalán nem lényeges. Svájcban cégalapításkor a kezdőtőkére vonatkoznak a szigorú szabályozások. A cégalapításhoz szükség van legalább egy személyre, aki rendelkezik bejelentett svájci lakcímmel. Például részvénytársaság (AG) alapításakor az igazgatótanács többségének rendelkeznie kell svájci lakcímmel, és egy tagnak svájci állampolgársággal kell rendelkeznie vagy valamelyik EU-EFTA tagállam polgárának kell lennie. Természetesen Svájcban elérhető az úgynevezett “névleges igazgató” szolgáltatás is. Korlátolt felelősségú társaság alapítása esetén csak egy cégvezetőnek kell Svájcban laknia.

Ha minden előzetes feltétel teljesül (megfelelő vállalati struktúra, vállalkozási forma, különféle konzultációk, tőkekövetelmények) és a szükséges dokumentációkat is összekészítették, akkor a svájci cég 2-3 héten belül megalapítható, de általában érdemes egy hónapos időtartammal számolni.

Egy svájci részvénytársaság vagy kft. megalapítása a céloktól és megrendelt szolgáltatásoktól függően körülbelül 3000 euró körüli összegbe kerül. A svájci cég megalapításakor előre ki kell fizetni az éves fenntartási díjat(5000CHF), amely legtöbbször levonható az adóból és tartalmazza az összes fenntartással kapcsolatos költséget (mint például a könyvelés, stb).

Kapcsolódó cikkek:

Részvénytársaság (AG) alapítása Svájcban

Cégalapítás Svájcban: követelmények és lehetőségek

Kft (GmbH) alapítása Svájcban I. rész, a dokumentumok ellenőrzése

Kft. (GmbH) alapítása Svájcban II. rész: cégbírósági, TB és ÁFA regisztráció

A svájci kft. alapítás feltételei és működtetése

Felelősség és beszámolási kötelezettség a svájci kft működése során

Svájci korlátolt felelősségű társaság (GmbH) alapítása

Milyen céget érdemes Svájcban alapítani, érvek és ellenérvek

Svájci cégalapítás

Adóminimalizálás svájci cégalapítással

Szólj hozzá!

Címkék: svájci cégalapítás svájci cég svájci cégek cégalapítás svájcban svájci részvénytársaság alapítás svájci kft alapítás svájci gmbh alapítás svájci ag alapítás cégalapítás zug kantonban svájci cégbejegyzés svájci cég adózása svájci céges bankszámlanyitás

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr723175352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása