HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Hol érdemes külföldi bankszámlát nyitni?

2011.08.24. 11:29 külföldi bankszámla


gazdagsag1Egyre többen nyitnak külföldi bankszámlát, ennek legfontosabb okai a külföldi kereskedelmi/pénzügyi műveletek, külföldi munkavégzésvagyonvédelem és adóoptimalizálás.

A külföldi bankszámla megnyitása során a legfontosabb, hogy el kell dönteni hol érdemes megnyitni a bankszámlát.

 

 

 

A legkedveltebb helyszínek bankszámla megnyitására természetesen Svájc és Liechtenstein, de közép-európaiak gyakran Ausztriában nyitnak számlát. Anglia, Hollandia és Belgium is kedvelt pénzügyi központok voltak, de a banktitok leépülése miatt igazából ma már csak azok nyitnak ezekben az országokban bankszámlát, akiknek a térségben van szükségük pénzre, illetve Angliában a mai napig léteznek olyan struktúrák, amelyek lehetővé teszii az offshore jellegű pénzkezelést. A szingapúri és hongkongi bankok is nagy népszerűségnek örvendenek, azonban a távolság és a szolgáltatások ára miatt Ázsiában inkább a módosabb vállalkozók nyitnak számlát és offshore céget, szinte mindig az adóoptimalizálás miatt. Azonban a két legnagyobb ázsiai terület garantálják a biztonságot a vagyonok számára, az adózás minimális, nem szolgáltatnak adatokat a bankszámla tulajdonosáról, azaz működik a banktitok. Luxemburg és Manaco még tartják magukat, mint pénzügyi központok, azonban az EU zsarolásának engedve nem védik már megfelelően az ügyfelek adatait.

A modern, online bhankolás világában már nem is a bankszámla megnyitásának helyszíne a lényeges, hanem a bank által biztosított szolgáltatások és védelem, illetve a felszámított díjak. A kulfoldibankszamla.info oldalon szinte minden ország bankszámlanyitási procedúrája megtalálható. Érdemes elég információt szerezni, majd felvenni a kapcsolatot szakértőinkkel, akik ingyenes tanácsadással állnak szolgálatára.

Kapcsolódó cikkek:

Hogyan kell svájci bankszámlát nyitni?

Miért Svájcban és Liechtensteinben a legjobb bankszámlát nyitni?

Svájci bankszámlanyitás otthonról vagy online

Svájci bankszámlanyitás menete

Svájci bankszámlanyitás

Miért költöznek a külföldi cégek Svájcba?

Mennyire biztonságos vagy diszkrét egy svájci bank?

Szólj hozzá!

Címkék: bankszámlanyitás külföldi bankszámla bankszámlanyitás külföldön amerikai bankszámlanyitás bankszámlanyitás amerikában offshore bank offshore bankszámlanyitás kínai bankszámla bankszámlanyitás svájcban bankszámlanyitás ausztriában külföldi bankszámlanyitás bankszámlanyitás bahrein bankszámlanyitás hongkongban bankszámlanyitás barbadoson

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr593175566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása