HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Hogyan törik fel az online bankszámlákat a Facebook információk segítségével

2011.08.19. 15:10 külföldi bankszámla


kulfoldibankszamlainfo-bankszamla-adat-tolvajSokan óvták már a Facebook felhasználókat attól, hogy túl sok személyes adatot tegyenek fel a legnagyobb közösségi oldalra. Most egy angol férfit azért ítélt el a bíróság, mert ismerősei Facebook oldaláról megtudott információkkal fosztotta ki a gyanutlan áldozatok online bankszámláját, jelentette a The Telegraph.

A trükk egyébként az volt, hogy mivel nem tudta a jelszavakat, ezért a “titkos kérdésre” szerezte meg a válaszokat.

 

 

A 33 éves Iain Wood abarátait és szomszédait fosztotta ki, miután megszerezte a hozzáférésüket az email fiókjukhoz. Majd barátként jelölte őket a Facebookon és a Friends Reunited oldalon és megszerezte az online bankszámla kezeléséhez szükséges jelszavakat.

Ha nem tudta megszerezni vagy kitalálni a jelszavakat, akkor rákattintott az “Elfelejtettem a jelszavamat” ikonra. Ekkor a bank biztonsági rendszere olyan, csak a banki ügyfél által ismert titkos kérédéseket tesz fel, mint például, hogy “Mi az anyja leánykori neve?”, Hogy hívták az osztályfőnökét az általános iskolában?” Melyik utcában nőtt fel?”. Egyszerűbb esetekben, mindössze a bankszámla tulajdonosának születésnapi dátuma iránt érdeklődött a rendszer.
Miután megadta a helyes választ, megkapta az új kódot, melynek birtokában többezer fontot emelt le ismerősei számlájáról.

Nem minden bankszámla volt használatban, de amelyiken jelentős pénzmennyiség volt, ott megváltoztatta a tulajdonos lakcímét, így már a teljes banki levelezés is a birtokában volt, például tudott így újabb hitelkártyákat rendelni és még több pénzt leemelni. A pihenő számlákat pedig kölcsönökkel terhelte, például a hitelkártyával vásárolt.

Két év alatt összesen 35.000 angol fontnyi összeget sikerült összelopnia, amelyet rögtön szerencsejátékokra költött el. Elkapni egyébként úgy sikerült, hogy annyira felbátorodott, hogy már a egyenesen a saját számlájára utalta a pénzt. A házkutatáskor különféle banki PIN-kódokat, egy más nevében igényelt útlevelet és a szomszédaitól lopott leveleket találtak a nyomozók.

Kapcsolódó cikkek a kulfoldibankszamla.info honlapon:

Amerikában a személyiség ellopása a leggyorsabban terjedő bűncselekmény

Új számítógépes vírus a bankszámlák ellen

Védekezés hackerek ellen: gyakorlati útmutató I.

Bankszámla védelem a hackerek ellen

Védekezés hackerek ellen: gyakorlati útmutató 2.

Védekezés a hackerek ellen: gyakorlati útmutató 3.

Szólj hozzá!

Címkék: ebanking facebook adatok online bankszámla ebankolás online bankolás bankszámla feltörése

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr643165096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása