HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Megmarad a svájci banktitok! Svájci-német megegyezés az adóvitában!

2011.08.12. 08:50 külföldi bankszámla


svajcicegalapitasinfo-megmarad-a-banktitokSvájci és német tárgyalók hosszú egyezkedés után közös nevezőre jutottak az adókerülési ügyeket illetően, jelentette be a svájci pénzügyminisztérium.

A megegyezés szerint svájci bankok 2 milliárd svájci frankot fizetnek Németországnak, a hivatalos aláírás heteken belül megtörténik.

A svájci bankok előzetes kifizetését, csak akkor térítik vissza a németek, ha a német hatóságok elég adóhátralékot tudnak kifizettetni a számlatulajdonosokkal.

 

Már hónapok óta folynak az adóügyi tárgyalások Németországgal és Angliával, azonban a britekkel történő egyezkedés eredményeiről még semmi hír.

A svájci pénzügyminiszter Eveline Widmer-Schlumpf üdvözölte a megegyezés “kitűnő eredményét”.

“A megoldás az adófizető vagyonkezelésnek kedvez és segíti a svájci pénzügyi központ hosszútávú versenyképességét”, mondta a miniszter a swissinfonak.

A jövőben Svájc 26 százalékos forrásadót vet ki a német bankszámla tulajdonosok svájci bankszámlákon tárolt eszközeivel elért jövedelemre. Ez körülbelül megegyezik a jelenlegi vonatkozó német adókkal.

Így Svájc megőrizte a banktitkot és nem kell bevezetni az automatikus adóinformáció-cserét.

A Svájci Bankárok Szövetsége üdvözölte a megegyezést, amely megfelel az ügyfelek érdekeinek is. Szerintük emiatt még több német állampolgár fogja Svájcban tartani a pénzét, miközben a pénzügyi diszkréció továbbra is garantált. A szövetség szerint a megegyezés azt jelenti, hogy a forrásadó végül is helyettesíti az automatikus adóinformáció-cserét.

Németországban az elmúlt években több botrány is kapcsolódott a svájci bankszámlákhoz, például a szövetségi kormány által vásárolt Svájcból lopott banki adathordozók ügye. A németek által Svájcban tartott pénzt iparági szakértők 200 milliárd svájci franknyi összegre becsülik.

A jelenlegi megegyezés szerint a német hatóságok kérhetnek Svájctól az adóalany neve alapján bankszámla információkat, a bank megnevezése nélkül. Azonban a kérelmek számát két évre legfeljebb 999 lehet, és minden megkeresés jogosságát bizonyítani kell, így elkerülve a kormányok által annyira szeretett “adathalász expedíciókat”.

A régebbi számlák jogállását tisztázandó az ügyfeleknek egyszeri 19 és 34 százalék közötti átalányadót (flat tax) kell fizetniük vagy ha úgy döntenek, akkor megoszthatják bankszámla információikat a német adóhatósággal.

A svájciak számára az adóvita vége azt jelenti, hogy szabadon terjeszkedhetnek a német piacon, azaz a bankárok akár német területen is felkereshetik az ügyfeleket tanácsadás céljából.

Szóval a szerződés lényege egyértelmű a svájci banktitok, tehát a névtelenség (anonimitás) megmarad.

Kapcsolódó cikkek:

A svájci banktitokra leselkedő veszélyek

A Svájci Bankárok Szövetségének állásfoglalása az ügyfelek adatainak bizalmasságáról

A svájci bankok nyugodtan várják a jövőt

A svájci banktitok megmaradását nem veszélyezteti az EU

Szólj hozzá!

Címkék: svájci frank svájci svájci bank svájci cég svájci adó svájci banktitok svájci bankok svájci bankszámlanyitás bankszámlanyitás svájcban bankszámlanyxitás liechtensteinben svájci adóoptimalizálás svájci bankszámlanyitás otthonról

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr313147704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása