HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Mennyire biztonságos vagy diszkrét egy svájci bank?

2011.08.09. 12:08 külföldi bankszámla


Mennyi pénzre van szükség svájci bankszámlanyitáshoz?

A legtöbb svájci nagybankban nincs szükség minimum betétre a hagyományos folyó vagy megtakarítási számlák megnyitása esetén. Azonban a jó svájci magánbankok (privátbankok) és vagyonkezelők elvárhatnak jelentős nyitóbetétet. Ennek mértéke bankonként, de szolgáltatásonként is eltér. Várhatóan gyümölcsöző kapcsolat kialakulásának lehetősége esetén a magánbank rögtön meg is hitelezi a nyitóbetétet, illetve közép-európai tapasztalatok birtokában szinte elképzelhetetlen előnyöket kínálnak. Az azonban egyértelmű, hogy magánbankban az nyit számlát, akinek diszkrét, de professzionális, személyre szóló szolgáltatásra van szüksége. Az más kérdés, hogy sokan el sem hiszik, hogy már igazán feljebb léphetnek a sarki bankfiók adta lehetőségekhez képest.

 

Svájci frankban kell nyitni a számlát?
Dehogy, szinte minden pénznemben nyitható svájci bankszámla, akár dollárban, euróban, jenben, stb.

Mennyire biztonságosak a svájci bankok?

Minden Svájcban működő banknak rendelkeznie kell a Svájci Pénzpiaci Szabályzó, a Finma engedélyével. A Finma a bankvilágra vonatkozó nemzetközi “Bázel” szabványokhoz képest is sokkal szigorúbban szabályoz. A szabályzás nemcsak tőkemegfelelésre vonatkozik, hanem még a viselkedési normákra is. Mivel a svájci bankokra a nemzetközi szabványoknál jóval szigorúbb szabályzások vonatkoznak, ezért nyilvánvalóan rendkívül biztonságosak. Svájci bankok nem szoktak csődbe menni.

Mennyire “titkosak” vagy diszkrétek a svájci bankok?

Svájcban hagyomány, hogy a magánélethez tartozik a pénzügyi magánélet tisztelete is. A svájciak ragaszkodnak pénzügyi magánéletük titkosságához. Azonban tudni kell, hogy a svájci bankok által a belföldi és külföldi ügyfelek számára biztosított biztosította banktitok nem végtelen és nem védi a bűncselekmények elkövetőit. A svájci banktitkot fel lehet függeszteni nyomozás esetén vagy külföldi hatóság kérésre is, ha a kérelem egyedi és pontosan megindokolja a banktitok szüneteltetésének indokát.

A svájci bankok célja az, hogy megvédjék a tisztességes ügyfelek vagyonát.

Kapcsolódó cikkek:

Számozott bankszámlákat nyitnak a diszkrécióra vágyó ügyfelek

Mit kérdeznek és milyen igazolásokat vár a bank svájci bankszámlanyitáskor?

Svájci bankszámlanyitás otthonról vagy online

Hogyan nyithat cég bankszámlát Svájcban?

Svájci bankszámlanyitás menete

Svájci bankszámlanyitás

Miért költöznek a külföldi cégek Svájcba?

Svájcban működő offshore és onshore részvénytársaságok típusai

Számmal jelölt/anonim bankszámlák

Szólj hozzá!

Címkék: svájci bank svájci banktitok cégalapítás svájcban svájci bankszámlanyitás bankszámlanyitás svájcban bankszámla nyitás svájcban svájci bankszámlanyitás otthonról

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr543136611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása