HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Névtelen (anonim) bank és hitelkártya

2011.08.09. 12:14 külföldi bankszámla


nevtelen-offshore-bank-kartya-3Természetesen könnyen lehet szerezni olyan hitelkártyát, amelynek használata gyakorlatilag követhetetlen és a valódi tulajdonos kilétére sem derül fény. Ebben nincs semmi misztikus, az Európai Unióban többek között gibraltári, ciprusi és osztrák bankok is állítanak ki ilyeneket, egy svájci számmal vagy kóddal jelölt bankszámla esetén pedig nem is lehet másfajta kártyát kiadni.

A névtelen bank vagy hitelkártyát szokták offshore kártyának is hívni, mert gyakran az offshore (alacsony adózású külföldi) cégek bankszámlájának megnyitásakor bocsátanak ki ilyen nehezen azonosítható kártyákat. Léteznek névtelen, előre feltölthető anonim kártyák is, ezekről korábban már írtunk.

 

Mi az anonim hitelkártya haszna?
Az, hogy nem derül ki rögtön, hogy ki is fizet vagy vesz fel pénzt, vagy ki vesz igénybe szolgáltatást.

A névtelen hitel vagy bankkártya kinézetre nagyon hasonlít egy általános magán vagy céges hitelkártyához, kivéve hogy nem szerepel rajta az ügyfél vagy cég neve. A bank nevének megjelenítése helyett is általában egy pénzügyi közvetítő szerepel. A névtelen vagy anonim hitelkártyák jelentős része a Visa hálózathoz tartozik, de más nemzetközi szolgáltatói hálózat jelképe sem ritka a kártyákon.
A névtelen kártyákkal lehet az interneten is vásárolni, bár nem túl előnyös, mert kiderülhet a tulajdonos neve vagy címe. A névtelen vagy anonim bank és hitelkártyák másik nagy előnye, hogy az elektronikus számlaforgalomban sem az ügyfél neve szerepel, hanem a pénzintézet bizonyos adatai, amelyekből lehetetlen az ügyfél adataira, személyazonosságára következtetni (ez is a cél). Azonban interneten a bank portálján keresztül pontosan úgy lehet használni, mint bármely közönséges bank vagy hitelkártyát.

A névtelen hitel és bankkártyák előnytelen oldala:
Nagyon vigyázni kell arra, hogy ne sérüljön a névtelenség.
Például, ha valaki névtelen kártyával vásárol repülőjegyet, akkor neve és címe megadása után ne csodálkozzon, hogy neve egy adatbázisban összekapcsolódott a “névtelen” kártyájával.

Kik használják a névtelen bankkártyákat?
Olyan emberek,akik nem akarják, hogy kiderüljön ki és mit tesz a pénzével. A cél mindig a biztonság, hogy egy követelődző feleség/férj, állami hivatal, zsaroló vagy például hitelező ne lehessen tisztában a tényleges pénzügyi helyzettel vagy beruházásokkal. Bizonytalan gazdasági és politikai helyzetben sokan helyezik biztonságba vagyonukat, javaikat külföldön. Számukra is nagyon fontos, hogy ne lehessen követni a nyomaikat.

A félreértések elkerülése végett, nem érdemes törvénytelen célra felhasználni az anonim kártyát, mert bűncselekmény esetén igen gyorsan fel lehet fejteni a szálakat (kivéve az előre feltölthető kártyák esetén). Nincs olyan megbízható, de diszkrét pénzintézet (például svájci magánbank), amely kockáztatná a hírnevét és ügyfeleinek betétjét egy bűnöző miatt. Az viszont már a pénzintézetnek otthont adó országtól függ, hogy van-e bármilyen pénzügyi információ-csere vagy kiadatási egyezmény a kérelmező hatóság országával. Kisebb pénzösszegek, hitel tartozások, válóperek és adócsalás gyanújának esetén addig senki sem fog adatokat megosztani, míg ennek szükségessége teljességében be nem bizonyosodott. De például drogkereskedők, terroristák, hamisítók és emberrablók  ne reménykedjenek abban, hogy bárki is megvédi vagy tiszteletben tartja pénzügyeik titkosságát.

Az offshorecégek számára egyébként nem túl lényeges a névtelen kártya, mert ezek nem titokban tevékenykednek, hanem pont ugyanúgy, mint a világgazdaság bármelyik céges szereplője, de ettől függetlenül az offshore cégek tulajdonosai számára a névtelen kártya sokat segíthet a napi kiadások kezelése során, mert nem derül ki automatikusan a valódi haszonélvező személyazonossága.

Ne kövessen el törvénytelenséget! Névtelen bank vagy hitelkártya beszerzése során mindenképpen szakértőhöz kell fordulni, hogy megfelelő ismeretek és banki háttér birtokában intézhesse diszkrét természetű pénzügyeit a leghatékonyabban, az elérhető legnagyobb biztonságban.

Kapcsolódó cikkek:
Mi az a külföldi (offshore) bankszámla?

Hitelkártyák II. rész

Hitelkártya előnyei a kereskedők számára

Hitelkártyák I. rész

Bankszámla helyett előre feltöltött kártya

Bankolás második útlevéllel: gyakorlati útmutató

Kell-e egyáltalán bankszámla? Az előre feltölthető (prepaid) kártyák

Szólj hozzá!

Címkék: névtelen hitelkártya névtelen bankkártya anonim hitelkártya anonim bankkártya névtelen fizetés anonim fizetés

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr413136623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása