HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Palládium a legnemesebb fém

2011.08.08. 20:02 külföldi bankszámla


kulfoldibankszamlainfo-palladiumA palládiumot William Hyde Wollaston fedezte fel 1803-ban, de azóta sem vált olyan ismerté, mint a többi nemesfém,  az ezüst, az arany és a platina, pedig értéke roppant stabilan emelkedik.

A palládium a platinával és más olyan fémekkel, mint az iridium és az ozmium a platinafémek (PGM) csoportjába tartozik.

A platinához hasonlóan a palládiumot is széles körben használják az iparban katalizátorok és elektromos készülékek készítése során. Az évente kibányászott palládium több mint fele autók katalizátoraiba kerül.

 

Az ezüsttől és az aranytól eltérően a palládiumot nem szokták monetáris célra használni.

Miért érdemes palládiumba befektetni?

Ritkasága és ipari felhasználási lehetőségei miatt a palládium iránti igény állandó. Sőt, a gazdaság bővülése miatt egyre több palládiumra lesz szükség.

Mivel a palládium gyakorlatilag kockázatmentes befektetés, ezért kitűnő eszköz vagyonvédelemre pénzügyi zavarok esetén, ellentétben a különféle értékpapírokkal. A palládium ára folyamatosan emelkedik, a legjobb svájci magánbankokban akár palládium alapú számlát is lehet nyitni.

A cikk írásának idején egyébként 1 gram palládium majd 17 eurót ért.

Kapcsolódó cikkek:

Miért Svájcban és Liechtensteinben a legjobb bankszámlát nyitni?

Nemesfémek: Aranyéhség

Nincs elég hely az aranynak a svájci bankokban

Hongkongi aranyszámla előnyei

Nem ért véget az aranyláz

Nem ért véget az aranyláz II. rész

Szólj hozzá!

Címkék: palládium bankszámlanyitás külföldi bankszámla bankszámlanyitás külföldön külföldi bankszámlanyitás palládium bankszámla

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr843134867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása