HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Hogyan nyithat cég bankszámlát Svájcban?

2011.08.03. 14:31 külföldi bankszámla


svajcicegalapitasinfo-svajci-ceges-bankszamlaEgy cég nyithat svájci bankszámlát attól függetlenül, hogy van-e Svájcban bejegyzett irodája vagy nincs.

Ha a svájci cég szerepel a svájci cégnyilvántartásban, akkor a svájci bank letöltheti a vonatkozó kivonatot a megfelelő hivatalos honlapról.

A jogi személyek további azonosításához szükséges adatok nem szerepelnek a cégbírósági nyilvántartásban, ezért ehhez megfelelő dokumentumokat kell csatolni.

 

Ugyanezek az irányelvek érvényesek a külföldön bejegyzett társaságokra is. Azonban, ha a cégnek nincs bármilyen irodája Svájcban (pl. kereskedelmi kirendeltség), akkor biztosítaniuk kell a svájci bank által kért megfelelő igazolásokat.

A cégbírósági kivonat vagy ennek megfelelő dokumentum nem lehet 12 hónapnál régebbi. A 12 hónapnál régebbi dokumentumokat bizonyos esetekben helyettesíteni lehet egy éven belüli nullás adóigazolással vagy audit jelentéssel.

Külön szabályok érvényesek a “helyi társaságokra” (domiciliary company). Ezek olyan cégek a svájci törvények értelmében, amelyek nem folytatnak semmilyen tevékenységet (kereskedelmi, gyártás, marketing, stb) abban az országban, ahol bejegyezett irodája található. Az ilyen cégeknek svájci bankszámlanyitáskor igazolniuk kell a társaság tulajdonosainak személyazonosságát is.

Aki céges svájci bankszámlára vágyik, sokkal jobban jár, ha alapít egy svájci céget. Alacsony adók és teljesen bürokrácia mentes üzleti környezet várja a befektetőket. Ennek előnyeiről és lehetőségeiről minden információt megtalál a svajcicegalapitas.info portálról ingyenesen letölthető tanulmányban.

Kapcsolódó cikkek:

Svájci bankszámlanyitás menete

Svájci bankszámlanyitás

Miért költöznek a külföldi cégek Svájcba?

Svájcban működő offshore és onshore részvénytársaságok típusai

Szólj hozzá!

Címkék: svájci bank svájci cégalapítás svájci cég svájci banktitok svájci bankok svájci bankszámlanyitás svájci céges bankszámla nyitás

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr923122860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása