HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Svájci bankszámlanyitás

2011.08.01. 13:33 külföldi bankszámla


Ki nyithat svájci bankszámlát?

svajcicegalapitasinfo-svajci-bankszamlanyitasTulajdonképpen mindenki nyithat svájci bankszámlát svájci bankban. Azonban a svájci bankoknak joguk van elutasítani a bankszámlanyitási kérelmet.

Az elutasítás klasszikus oka, például ha egy kétes hírnevű politikus akar Svájcban bankszámlát nyitni. Ilyenkor ugyanis a számlavezetés rosszat tehet a bank hírnevének.

A bank akkor sem nyit számlát, ha az ügyfélnek a pénzintézetben elhelyezendő vagyona sejthetőleg bűncselekményből származik, mert a svájci törvények értelmében a bankoknak tilos elfogadniuk a kétes eredetű betéteket.

 

Fontos tudni, hogy többféle svájci bank várja az ügyfeleket. A nagyobb svájci bankok fiókjai szinte minden országban megtalálhatók, azonban ezek az elmúlt években többször is kiadták a náluk kezelt bankszámlák tulajdonosainak adatait.

Ezzel szemben egy magánbank vagy más néven privátbank körömszakadtáig fogja védeni ügyfelei névtelenségét, anonimitását. Az ilyen, akár több száz éve működő svájci bankokban a mai napig nyithatnakanonim” vagy “számmal jelöltbankszámlákat a névtelenségre vágyó kuncsaftok.

Ha valaki teljes egészében ki akarja használni a svájci bankrendszer és az azt szabályzó törvények adta lehetőségeket, akkor szakértőhöz kell fordulni. Ennek oka az, hogy egy igazán kitűnő magánbank nem fogad ügyfeleket az utcáról, csak az ajánlással érkező kuncsaftok nyithatnak ilyen intézményekben bankszámlát. Ajánlást pedig szakértőtől (ügyvéd, adótanácsadó) érdemes kérni, aki nemcsak kapcsolatot tud teremteni a bankkal, de segíthet a lehetőségek minél jobb kihasználásában is.

A valódi titkosságot és a hatékony munkamenet biztosítását egyértelműen svájci céges bankszámlanyitással lehet elérni. Erre a legbiztonságosabb svájci céget alapítani. Európában is tökéletesen lehet adót optimalizálni, illetve a vagyont megvédeni. Egy svájci cég presztízse mindenképpen magasabb, mint bármely más offshore terület biztosította lehetőségek.

Egyszerűen egy svájci bankszámla és egy svájci cég birtokában a tulajdonos teljes gazdasági és adózási szabadságot élvez, miközben elfelejtheti a sarcolást, a bürokráciát és a félelmetes állami hivatalok vegzálását.

Kapcsolódó cikkek:

Új utakon a svájci magánbankolás

Számozott bankszámlákat nyitnak a diszkrécióra vágyó ügyfelek

Miért Svájcban és Liechtensteinben a legjobb bankszámlát nyitni?

Szólj hozzá!

Címkék: svájci frank svájci cégalapítás svájci cég svájci cégek svájci banktitok cégalapítás svájcban svájci bankok bankszámlanyitás külföldön svájci bankszámlanyitás svájci cégbejegyzés

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr593116852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása