HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Kivándorlás Brazíliába cégalapítással

2011.08.01. 13:54 külföldi bankszámla


kulfoldibankszamlainfo-kivandorlas-braziliabaHa egy külföldi cég leányvállalatot/kirendeltséget szeretne alapítani és ott külföldi dolgozót foglalkoztatni, akkor erre az esetre az igen szigorú “Normative Resolution 62″ nevű törvény vonatkozik.

A brazil kormány szempontjai szerint ugyanis, ha egy külföldi alkalmazott érkezik, akkor ő a lehetséges brazil munkavállalók elől veszi el a lehetőséget.

A Normative Resolution 62 törvény biztosítja a munkavállalási engedélyt a Brazíliában dolgozni akaró külföldiek számára. A szabályozás szigorúságát jól mutatja, hogy a brazil társaságnak két éven át bizonyítania kell, hogy tíz fő brazil munkaerőt alkalmaz.

 

Létezik egy másik szabályozás is cégalapításkor, a Normative Resolution 60, ennek könnyebb eleget tenni, viszont ezzel nem jár együtt munkavállalási engedély. Ez azt jelenti, hogy a befektető vagy befektetők tulajdonosai a brazil cégnek, de nem dolgoznak ott. A befektető azonban irányíthatja a Brazíliában alapított cégét és a brazil állandó tartózkodási engedély öt évente megújítható.

Brazil állampolgárság

Tulajdonképpen nincs is értelme megújítani az öt éves állandó tartózkodási engedélyt, mert négy év tartózkodás után lehet kérni a brazil állampolgárság felvételét.

A brazil cég alapításához szükséges 50.000 amerikai dollárnyi összeget nincs is értelme elkölteni, ott maradhat a brazil cég számláján termelve a kamatokat.

A szükséges pénzt egyébként akár barátoktól, akár családtagoktól is kölcsön lehet kérni és az állandó tartózkodási engedély átvétele után vissza is lehet utalni külföldre.

A szakértői tapasztalat, hogy ez nem zavarja a brazil kormányt, megelégednek azzal, hogy a pénz kemény valutában átfolyt az ország pénzügyi rendszerén.

Tehát, ha valaki céget akar alapítani és emiatt letelepedni  Brazíliában, akkor céget kell alapítani és a bankszámláját  regisztrálni kell a nemzeti bankban. Az ötvenezer amerikai dollárnak is át kell haladnia a nemzeti bankon, majd onnan érkezik a brazil céges számlára, természetesen az összeg végig a befektető tulajdona.

Kapcsolódó cikkek:

Brazil céges bankszámla megnyitásának feltételei és menete

Brazil bankszámla nyitás

Hol érdemes letelepedni? V. rész: Panama

Hová érdemes költözni külföldön? III. rész: Kanada

Hová érdemes külföldre költözni? II. rész: Szingapúr

Szólj hozzá!

Címkék: brazil bankszámlanyitás brazília kivándorlás brazília cégalapítás brazília bankszámlanyitás brazília vízum brazília munka http://www.kulfoldibankszamla.info/hirek/kivandorlas braziliaba cegalapitassal.kulfoldibankszamlacégalapítás http://www.kulfoldibankszamla.info/hirek/kivandorlas braziliaba cegalapitassal.kulfoldibankszamlakivándorlás http://www.kulfoldibankszamla.info/hirek/kivandorlas braziliaba cegalapitassal.kulfoldibankszamlamunka http://www.kulfoldibankszamla.info/hirek/kivandorlas braziliaba cegalapitassal.kulfoldibankszamlamunkavállalás brazília munkavállalás brazília tartózkodási engedély

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr853116919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása