HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Miért költöznek a külföldi cégek Svájcba?

2011.07.30. 18:26 külföldi bankszámla


svajcicegalapitasinfo-svajci-adokedvezmenyekSok külföldi cég annak ellenére költözött Svájcba, hogy gyakorlatilag nem üzletelnek vagy csak elhanyagolható mértékben az alpesi ország határain belül.

Ennek az ok az, hogy a svájci kantonok nagyon alacsony adót kérnek a társaságok Svájcon kívül elért nyeresége után. Ezt hívja az EU tisztességtelen adóversenynek.

A legjobb adókulcsok eléréséhez a különféle tevékenységek miatt többféle cégtípus alapítható Svájcban.

 

A holding társaságok semmilyen üzleti tevékenységet nem végeznek Svájcban és más olyan cégekben van tulajdonuk, amelyek szintén Svájcon kívül működnek. Ha ilyen cégek nyereségéből származik a holding jövedelmének legalább kétharmada, akkor jogosult az adókedvezményre. Holdingok esetén elérhető a teljes adómentesség is!

A “lakhellyel rendelkező társaságokat” (domiciliary company)gyakran hívják “postafiók” cégeknek is, mert nincs fizikai jelenlétük az országban, csak ott alapították ezeket.

A létező postai cím segítségével lehet átszivattyúzni a más országokban elért nyereséget, jelentős adómegtakarítást érve el, talán nem véletlenül ezt a társaság típust utálja a legjobban az Európai Unió.

A “kevert társaságok” (mixed company) jövedelmének legalább  80 százalékának külföldről és legfeljebb a nyereség 20 százaléka származhat Svájcon belüli üzleti tevékenységből.

A Svájcon belül történő termelő és gyártási tevékenységek után nem lehet adókedvezményre pályázni.

Kapcsolódó cikkek:

A svájciak adózásáról külföldieknek

Mit kell tudni a svájci adókról?

Svájci belföldi tevékenységet végző tőketársaságok adóoptimalizálása (rt, kft)

Adóminimalizálás svájci részvénytársaság alapítással

Svájci “kiegészítő” és “szolgáltató” társaságok adókedvezményei

Svájci “házi” (domiciliary) társaságokra vonatkozó adókedvezmények

Svájci holdingokra vonatkozó adókedvezmények

Svájci adóoptimalizálási trükkök onshore vállalkozásoknak

Svájci előkészületek az Áfa emelésre

A kantonok többsége adót csökkent

A svájci Áfa reform

Liechtensteini Áfa változások

Svájci Áfa változások

Egyszerű svájci ÁFA tippek

Áfafizetés Svájcban I. rész (Mehrwertsteuer)

Svájci adók és vámok

Szólj hozzá!

Címkék: svájc svájci frank svájci svájci bank svájci cégalapítás svájci cég svájci cégek svájci adó svájci banktitok svájci bankok svájci bankszámlanyitás svájci cégbíróság svájci munkaszerződés svájci részvénytársaság tőkéje svájci adók svájci cég adózása

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr843112426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása