HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Barbados: gyakorlati tanácsok bankszámlanyitáshoz

2011.07.30. 18:16 külföldi bankszámla


A leghíresebb barbadosi: Rihanna

A leghíresebb barbadosi: Rihanna

A karibi térségben igen kitűnő bankok várják az ügyfeleket magán vagy céges, on-, vagy offshore számlák megnyitására.

 

Talán még a bankszámlanyitás gyakorlati ismertetőjénél is fontosabb, hogy nagyon oda kell figyelni, melyik országban nyit mostanában bankszámlát. Ha például az ügyfél Barbadosra költözik, akkor magától értetődik a számlanyitás helyszíne. Azonban a jelenlegi forrongó banki világban bármikor változhatnak a jogi feltételek. Hagyományosan offshore területek válnak magas adózásúvá, a banktitok egyre jobban elvékonyodik, miközben a magas adózású területeken a folyamat ellenkezője játszódik le, engednek az árból és kétségbeesetten próbálják megtartani az egyre inkább adómentes környezetre vágyó ügyfeleket.

Milyen dokumentumokra van szükség barbadosi bankszámlanyitáshoz?

A legfontosabb természetesen a személyazonosság igazolása. Ezen kívül szinte minden pénzintézet ragaszkodik a külföldi banki jótálláshoz.
Nem minden bank kéri, de jó előkészíteni az ingatlanbérleti szerződést és egy közüzemi számlát is. Az országban több offshore bank is működik, azonban a helyi expatek a klasszikus Barclay’s, First Caribbean Bank kombót ajánlják.

Amennyiben Barbadoson céges offshore bankszámlát kíván nyitni, akkor viszont nem szabad önállóan cselekedni. Mindenképpen szakértői segítségre lesz szükség, hogy a megfelelő pénzügyi hátteret tudja felépíteni műveleteihez.

Kapcsolódó cikkek:

Hogyan lehet Barbadosba emigrálni?

Karibi adóparadicsomok

Bahamai bankszámlanyitás előnyei

Bankszámlanyitás a Bahamákon

Szólj hozzá!

Címkék: barbadosi bankszámlanyitás barbadosi cégalapítás barbadosi vízum barbadosi letelepedés barbadosi bevándorlás barbadosi tartózkodási engedély barbadosi munka barbadosi munkavállalási engedély bankszámlanyitás barbadoson

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr963112403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása