HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

A Kajmán-szigetek várja a gazdagokat

2011.07.24. 21:48 külföldi bankszámla


kulfoldibankszamlainfo-kajman-szigetek-koltozesA kajmán-szigeteki parlament 2009. április 28.-án elfogadta az új bevándorlási törvényt, amelynek értelmében 25 éves tartózkodási engedélyt adnak olyan tehetős embereknek, akik befektetéseikkel hozzájárulnak a szigetek jólétéhez.
Az új jogszabály értelmében külföldiek pályázhatnak letelepedési engedélyre befektetésekért cserébe. A befektetőnek fizetnie kell 20.000 kajmán-szigeteki dollárt (24.000USD), ezért házastársa és gyerekei is tartózkodási és munkavállalási engedélyt kapnak.

A törvény a következő feltételeket szabja a letelepedésre vágyóknak:
-Rendelkeznie kell legalább 6 millió kajmán-szigeteki dollárral.
-Be kell fektetnie legalább 2.4 millió KYD-t engedéllyel rendelkező vállalkozásba, amelynek munkavállalói legalább ötven százalékban helyi lakosok, ezzel hozzájárul a szigetek jólétéhez.
-Igazolni kell a hozzáértést, kimutatásokkal kell bizonyítani a pénzügyi stabilitást, vállalni kell a befektetésekhez kapcsolódó menedzseri feladatokat.
-Be kell mutatni az erkölcsi bizonyítványt és az érvényes egészségügyi biztosítást.

A letelepedési engedély nem tartalmazza az üzleti és kereskedelmi engedélyt, ezért külön kell folyamodni. A letelepedettek további évi 20.000 KYD-t fizetnek.

Kapcsolódó cikkek:

Alacsony adózású (offshore) pénzügyi társaságok és holdingok (gyakorlati példák is)

Kajmán-szigeteki bankszámlanyitás menete

A Kajmán-szigetek bankjai

Karibi adóparadicsomok

Bankolás a Kajmán-szigeteken: Több európai banki ügyfél, kevesebb kamatjövedelem

Bankrendszer a Kajmán-szigeteken

Szólj hozzá!

Címkék: kajmán szigetek letelepedés kajmán szigetek bevándorlás kajmán szigetek vízum kajmán szigetek kiköltözés

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr103094676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása