HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Belize: tartózkodás és letelepedés

2011.07.20. 17:58 külföldi bankszámla


belize-letelepedes-kulfoldibankszamlainfoA belize-i belépéshez érvényes útlevélre (és esetleg vízumra) van szükség. Látogatók harminc napig tartózkodhatnak az országban. Hosszabbítás a Bevándorlási Hivatalban lehet kérvényezni, ennek költsége 25 BZ$. Az utazóknak megfelelő költőpénz kerettel kell rendelkezniük (50USD/nap/fő), valamint érvényes jeggyel a visszaútra. Az USA és az EU állampolgárainak nincs szükségük beutazási vízumra.

Bármely magánszemély kérvényezheti a belize-i letelepedést, ha egy évet folyamatosan ott töltött. A tartózkodási engedély költsége száz amerikai dollár és van egy kötelező letét, ami 100-1.200 dollár lehet a kérvényező nemzetiségétől függően. A letétet három év tartózkodás után adhatják vissza. A kitöltendő űrlaphoz minden Belizebe utazni szándékozó családtagról mellékelni kell két igazolványképet, amelynek hátán fel kell tüntetni a nevet és alá kell írattatni a békebíróval (Justice of Peace). A kérelmezőnek csatolnia kell személyes banki kimutatásait, orvosi igazolását és erkölcsi bizonyítványát is.

 

Az állampolgárság megszerzéséhez a kérvényezőnek legalább öt éves állandó belize-i tartózkodás szükséges.

Kapcsolódó cikkek:

Hová érdemes költözni külföldön? III. rész: Kanada

Hová érdemes külföldre költözni? II. rész: Szingapúr

Belize bankolási különbségek

Belize valutaváltás

Alacsony adózású bankolás Belize-ben I.rész: a kereskedelmi bankok

Belize üzleti környezete banki műveletekhez

Alacsony adózású bankok Belize-ben

Belize: Mit kell tudni a helyben nyitott bankszámlákról?

Belize: bankszámlanyitás menete

Belize-i befektetési alapok előnyei

Szólj hozzá!

Címkék: bankszámlanyitás bankszámlanyitás külföldön belize bankszámlanyitás belize offshore bank belize költözés belize emigrálás belize letelepedés belize cégalapítás belize vízum belize munkavállalás

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr913084033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása