HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Aruba letelepedés, vízum, munkavállalás

2011.07.20. 18:05 külföldi bankszámla


kulfoldibankszamlainfo-aruba-munkaKanadai, amerikai és az EU tagállamokból érkező turistáknak nincsen szükségük vízumra, enélkül is 180 napot tartózkodhatnak a szigeten. Ha kérik, akkor be kell mutatni a visszaútra szóló jegyet, és a tartózkodás idejére megfelelő mennyiségű tőkét.

 

 

 

 

Más országok állampolgárai legfeljebb harminc napot tölthetnek Arubán vízum nélkül, de az is lehet hogy vízumkötelesek. Ilyen a legtöbb kelet-európai és ázsiai ország, valamint a CIS jogterületek. Ilyenkor belépéskor be kell mutatni az útlevelet és a vízumot, a visszafelé útra szóló jegyet, a szálláshely foglalást és a tartózkodás idejére elegendő pénzmennyiséget. Ha vízumfelvételre kötelezett országok állampolgárai harminc napot meghaladó időt szeretnének a szigeten eltölteni, akkor a következő indokok valamelyikét kell bemutatni az arubai bevándorlási hivatal munkatársának:
-ingatlan tulajdonjoga Arubán,
-ingatlan time-share tulajdonjoga Arubán,
-jacht tulajdonjogának bizonyítása, amely arubai kikötőben horgonyoz és legalább 14 méter hosszú a vízvonaltól számítva.

Ha meghosszabbították a vízumot, a jelentkező legfeljebb 180 napot tölthet Arubán. Akik nem rendelkeznek ingatlannal és mégis hosszabb időszakot akarnak tölteni Arubán, mint ami az eredeti vízumban szerepel, azoknak külön kérvény kell benyújtaniuk a holland nagykövetségen.

Arubai munkavállaláshoz szükség van a helyi emigrációs hivatal igazgatósága (DIMAS)által kiadott írásos engedélyre. Turistaként nem lehet arubai tartózkodás alatt helyi munkaadónál pénzt keresni. A jelentkezést a munkaadónak kell benyújtania, aki állja a költségeket. A kérelemhez csatolni kell egy erkölcsi bizonyítványt,egy orvosi igazolást, amely szerint a kérelmező nem fertőző vagy elmebeteg. Csatolni kell a helyi újságokban megjelentetett álláshirdetéseket, melyekre nem jelentkezett arubai munkaerő, a munkavállaló bizonyítványai, amelyek igazolják a hozzáértést, és a munkaszerződést, amelynek meg kell felelnie az arubai munkajognak.

A tartózkodási engedély iránti kérelmet egyszerre szokták beadni a munkavállalási engedély iránti kérelemmel és a követelményeket tekintve alig térnek el. Ha azonban valaki munkavállalás nélkül akar tartózkodási engedélyhez jutni, akkor igazolnia kell, hogy nem lesz az állam terhére, valamint van elég pénze költségeinek fedezetére.Ehhez megfelelő banki referenciák szükségesek.

Külföldiek ingatlanvásárlását egyáltalán nem korlátozzák az arubai jogszabályok.

2005. decemberében Aruba megszigorította a bevándorlási politikát, főleg a tartózkodási engedélyek kiadásával kapcsolatban, különös tekintettel a holland állampolgárokra.

Kapcsolódó cikkek:

Arubai bankszámlanyitás menete

Aruba bankrendszere

Adóhatékony bankolás a Holland Antillákon

Iszlám pénzkezelés a Holland Antillákon

Szólj hozzá!

Címkék: bankszámlanyitás külföldi bankszámla bankszámlanyitás külföldön külföldi bankszámlanyitás aruba letelepedés aruba bankszámlanyitás aruba vízum aruba bevándorlás aruba munkavállalás

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr333084044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása