HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

A svájci elnöknő szerint passzív az EU

2011.07.11. 12:49 külföldi bankszámla


Micheline Calmy-Rey

Micheline Calmy-Rey

Micheline Calmy-Rey svájci elnöknő azzal vádolja az EU-t, hogy megnehezítik a kétoldalú megállapodások elkészültét, szerinte az euróbürokraták egyszerűen passzívak.
Calmy-Rey szerint a svájciak azért sürgetik a kétoldalú szerződést, hogy a svájci cégek szabadon tevékenykedhessenek az európai piacon. Az EU érdeke az, hogy a megállapodásban garantálják, a tagországok megkapják az állampolgáraiktól és a társaságoktól beszedendő adót, mondta az elnöknő a SonntagsZeitungnak.

 

“Brüsszelnek azonban meg kell értenie, hogy nem csak a pénzről beszélünk. Számunkra van egy sor fontos nyitott kérdés.”

Calmy-Rey elmondta, hogy Svájc konstruktív ötletekkel állt elő, de az EE folyamatosan akadályokat görget a megállapodás elé, annak ellenére, hogy José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke bejelentette, hogy készek a megállapodásra.

“Sajnos meg kell állapítanunk, hogy az EU szükségtelenül megnehezíti az életünket”, magyarázta Calmy-Rey.”Az EU passzivitása bosszantó”.

Azt is mondta, hogy az EU elfogadhatatlan hozzáállást tanúsított a diplomák elfogadásának határidejének ügyében is. “Túl rövid volt a konzultációs idő, amiről nélkülünk döntöttek”.

Az EU panaszról, miszerint Svájc korlátozza az emberek szabad mozgását, azt felelte, hogy így megakadályozták a bér dömpinget. Azt a Svájcban is felmerült lehetőséget is elvetette, hogy szabadabbá tegyék a személyek mozgását, mert azzal sok előnyt elveszítenének.
“Az EU úgyis újabb dolgokat fog követelni”, mondta Calmy-Rey.

Kapcsolódó cikkek:

A svájci külügyminiszter az Egyesült Államokban tárgyalna a UBS ügyről

Svájc és a nemzetközi adóügyi szabványok bevezetése

Svájc fokozza az adóügyi együttműködést

A Svájci Bankárok Szövetségének állásfoglalása az ügyfelek adatainak bizalmasságáról

A svájci banktitok korlátai

Svájci bankokat érintő nemzetközi jogsegély büntető ügyekben

A Svájci Banktitok Törvény (1934)

Mi a banktitok?

A FINMA megerősítését kérik a svájci bankárok

A Bázel III.-nál is keményebb a svájci bankok szabályozása

A túlszabályozott pénzpiac veszélyei

A svájci magánbankolás jövője

Az SPBA sürgeti az adóinformáció-csere törvényt

Svájci pénzmosás elleni törvény

Szólj hozzá!

Címkék: svájc svájci frank svájci svájci bank svájci cégalapítás svájci cégek svájci adó svájci banktitok svájci bankok svájci bankszámlanyitás svájci ag alapítás svájci cégbejegyzés svájci adóoptimalizálás svájci adók

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr243057252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása