HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Külföldre jár vásárolni a svájciak 70 százaléka

2011.07.05. 08:35 külföldi bankszámla


kulfoldibankszamlainfo-svajci-vasarlasA svájciak hetven százaléka azért jár külföldre vásárolni, mert máshol olcsóbbak a boltok.

Az alpesi ország kiskereskedőinek becsült vesztesége 3.2 milliárd svájci frank, áll a Fuhrer & Hotz kereskedelmi tanácsadó által készített felmérésben.

Csak élelmiszert két és fél millió svájci frank értékben vásárolnak külföldi boltokban. A felmérés egyébként nem csak a megszokott bevásárló turizmust vizsgálta, hanem a svájciak általános külföldi vásárlási szokásait is.

 

A németül beszélő svájciak különösen a német nyelvterületen elterjedt Aldi és Lidl láncokat részesítették előnyben külföldi bevásárlásaik során. A külföldi vásárlás legfontosabb indoka természetesen a határon túli olcsóbb árak.

Azonban a felmérésből az is kiderül, hogy nem csak a legalacsonyabb jövedelmű svájciak járnak külföldre, hanem a gazdagok is naponta járnak a határ túloldalára, de élelmiszer mellett főleg ruhákat is vásárolnak.

A felmérés ezer svájci állampolgár megkérdezésével készült.

Kapcsolódó cikkek:

Svájc a leginnovatívabb ország

Miért költöznek a külföldi cégek Svájcba?

A svájci gazdaság a “legliberálisabb” Európában

Még mindig Svájc a legversenyképesebb ország

Svájc lehet az ír válság nyertese

Svájci előny a gazdasági versenyben

Szólj hozzá!

Címkék: svájc svájci svájcban svájci cégalapítás svájci cégek svájci adó svájci bankszámlanyitás svájci adóoptimalizálás svájcba költözés

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr973040694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása