HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

OECD az adókerülés ellen

2011.06.30. 12:20 külföldi bankszámla


kulfoldibankszamlainfo-oecd-offshore-adotervezesAz OECD globális adóügyi fóruma határozza meg a magas adózású országok offshore ellenes háborújának fontosabb szakaszait. A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet most azt sugallja, hogy rendelkezik az adókerülés szabályozásához és korlátozásához szükséges hatalommal.

A globális fórum bahamai ülésén történteket “rendkívülinek” és “megdöbbentőnek” tartja a Szabadságért és Jólétért Központ(CF&P), miután az ülésen bejelentett adóinformáció-csere egyezmény szabályok még az eseménynek otthont adó Bahamák gazdaságára is rendkívül káros hatást gyakorolnának. Szerintük a cél az adóverseny korlátozása.

 

“Ez nagyon rossz a Bahamáknak, Svájcnak és Panamának, illetve minden alacsony adózású országnak”, mondta Dan Mitchell a Cato Intézettől a The Nassau Guardiannak.

“Talán a legaggasztóbb fejlemény az, hogy az OECD magát egyszerre bírónak és ítéletvégrehajtónak is tekinti. Nem parancsolnak, de nagyon erősen sugallják, hogy megvan az erejük az adókerülés és az adótervezés üldözésére”.

Ez a pénzügyi szolgáltatásokkal foglalkozók számára azt jelenti, hogy ismét tettek egy nagy lépést hátra. A pénzügyi központok mind együtt küzdenek az adócsalás ellen, ezért az adótervezés és az adókerülés teljesen elfogadott gyakorlattá vált mind a magas, mind az alacsony adózású országokban.

A gazdasági krízis miatt nagyon kiszámítható volt, hogy mi lesz az OECD hozzáállása. De kemény szabályokat, illetve állásfoglalásokat nem nehéz hozni. A gyakorlatban viszont valami egészen más történik.

Az olyan országok, mint az Amerikai Egyesült Államok, Kanada vagy Anglia igen aktív segítséget nyújtanak az adótervezéshez és az adókerüléshez. A bahamai törvények például teljesen összhangban vannak az angol joggyakorlattal, amely szerint az adókerülés elfogadható.
Bírósági precedensek sora bizonyítja, hogy az adókerülés járható út, amíg nincs adócsalás, mert minden személynek joga, hogy a törvényeknek megfelelően csökkentse adóterhét.

Az amerikai törvények szerint az adókerülés nem bűncselekmény, a magánszemélyek rendezhetik úgy ügyeiket, hogy minimalizálják adózásukat. Az OECD meghatározása szerint az USA offshore adóparadicsom, például a betét elhelyezési lehetőségek, a tőke nyereség és a delaware-i cégek szempontjából, írja a nassaui újság.

“Nem kell az adótervezés ügyében hangsúlyoznunk, hogy az Egyesült Államokban adóparadicsomok vannak és persze Angliában is. Luxemburg pedig az Európai Unió adóparadicsoma”, mondta Mitchell.

Azonban a tények ellenére az OECD fel fog lépni a kis alacsony adózású pénzügyi központok ellen. Ezt hívják diszkriminációnak, azaz hátrányos megkülönböztetésnek. A nagyobb és erősebb országokra egyszerűen más szabályok érvényesek.

Kapcsolódó cikkek:

A bank és az ügyfél közötti bizalmasság (banktitok)

Miért egyre népszerűbb az offshore, ha a gazdag országok mindent megtesznek ellene?

A svájciak erősen támogatják a banktitkot

Mennyire biztonságosak a svájci bankok?

Ragaszkodnak a svájciak a banktitokhoz

Nincs elég hely az aranynak a svájci bankokban

Svájci alacsony adózású bankolás

A magánbankolás előnyei

Miért Svájcban és Liechtensteinben a legjobb bankszámlát nyitni?

Szólj hozzá!

Címkék: adócsalás oecd adóoptimalizálás adótervezés adókerülés külföldi bankszámla külföldi bankszámlanyitás

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr293027007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása