HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

A svájci egészségügyi biztosítás

2011.06.22. 11:34 külföldi bankszámla


svájci kórház zürichA törvény szerint minden svájci lakosnak fizetnie kell alapvető egészségbiztosítást, amely vonatkozik többek közt a szülésre, orvosi vizsgálatokra, de a súlyos betegségek kezelésére is.

Minden biztosítónak nyújtania kell az alapszolgáltatást, de ennek nem kell tartalmaznia a különleges szolgáltatásokra. A törvényben rögzített szolgáltatásokról több információt a Szövetségi Egészségügyi Hivatal honlapján lehet találni.

Igen sokan választják a teljes körű biztosítást, amelybe beletartozik a fogorvosi kezelés, a külföldi tartózkodás során történt betegségek kezelése vagy a magánszoba a kórházban. Többféle megoldás létezik, mint a HMO, az általános díj vagy a Telmed, amely csökkentett díjakat tesz lehetővé.

 

Azoknak, akik most érkeznek Svájcba három hónapjuk van arra, hogy biztosítást kössenek.

A felnőttek biztosításának önrésze 300 és 2500 svájci frank között van, míg a gyerekek ingyenes vagy legfeljebb 600 svájci frankba kerülő biztosítást kaphatnak. Az egészségügyi ellátást igénybe vevők az egészségügyi költségek  tíz százalékát ki kell fizessék, legfeljebb évi 700 svájci frankot. A biztosítás fedezete függ a lakhely szerinti kanton rendelkezéseitől is.

Az alapbiztosítás nem feltétlenül vonatkozik a balesetekre, a baleseti biztosítást külön kell megvásárolni. Azonban aki legalább heti 8 órát dolgozik egy munkaadónál, arra automatikusan vonatkozik a munkahelyen kívüli balesetekre vonatkozó biztosítás is, így azt nem kell kifizetni.

A svájci egészségügyi biztosítások kapcsán felmerülő legfontosabb kérdésekre választ kap a Szövetségi Egészségügyi Hivatal letölthető kiadványából (pdf).

A comparis.ch honlapon megtalálja a legfontosabb biztosítók elérhetőségét, illetve egy kalkulátort, amellyel kiszámolhatja az optimális önrészét.

A svájci társadalombiztosításról és illetékekről részletes tájékoztatást talál magyarul korábbi  cikkeinkben ide kattintva.

Kapcsolódó cikkek:

Svájci nyelvek, mit érdemes tanulni letelepedéshez?

Közlekedés Svájcban (vonat, gépkocsi, busz, hajó, repülő)

Visszavonulás és nyugdíj Svájcban

Foglalkoztatás Svájcban

A svájci társadalombiztosítási hatóságok

Svájc megvédi vagyonát az államtól

Svájci társadalombiztosítási illetékek

Gazdag nem svájciak adózása

Svájci jövedelemadó

Kinek kell Svájcban személyi jövedelem adót fizetni?

Szólj hozzá!

Címkék: svájci bank svájci cégalapítás svájci cég svájci adó svájci banktitok svájci adóoptimalizálás svájci adók svájci cég adózása svájci kórház svájci biztosítás

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr383005559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása