HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Offshore jogdíj beszedés és a szellemi tulajdon adómentes adásvétele

2011.06.22. 11:42 külföldi bankszámla


kulfoldibankszamlainfo-offshore-franchiseA nemzetközi offshore pénzügyi központok egyik legkedveltebb szolgáltatása a technológiai díjak, licensz díjak, franchise díjak, a jogdíjak és a szellemi jogok eladásából származó jövedelem beszedése.

Ezek gyakran úgy keletkeznek, hogy a fejlett országokból származó szellemi tulajdont értékesítik a kevésbé fejlett országok felé.

Az ilyen kifizetések után gyakran kell forrásadót fizetni a származási országban, aztán pedig kétszeresen is adózhat, amikor a vevő országába kerül. Ezért egy nemzetközi kettős adóztatást elkerülő szerződésekkel rendelkező offshore terület, amely nem vet ki forrásadót, tökéletes helyszín egy közvetítő cég számára. Ha a jogdíjakat beszedő offshore cég független tud lenni a származási cégtől, akkor annál jobb, mert licencelés nyeresége teljesen adómentes lehet.

 

Az USA és több más ország is törvénnyel röghöz köti a szellemi tulajdon birtokosait, hogy ne tudják offshore területről értékesítve termékeiket elkerülni az adót. Azonban ezek a szabályozások nem arra voltak tervezve, hogy  megelőzzék a szellemi tulajdon digitális letöltését, vagy hogy meg tudják oldani a szellemi tulajdon adóztatást, ha az egy offshore területen található szerveren van. Egyre több lehetőség merül fel, ahogy szélesedik a letölthető tartalmak köre. Azonban ilyen esetekben is a törvényt tisztelve kell eljárni, ezért ilyen művelethez mindenképpen szakértő tanácsadó segítsége szükséges!

A szellemi joghoz kapcsolódó offshore tevékenységekhez a lowtax.org szakértői a következő helyszíneket ajánlják(főleg meglévő kettős adózást elkerülő egyezményeik miatt):

Ciprus, Gibraltár, Írország, Luxembourg, Madeira, Málta, Mauritius, Holland Antillák, Panama, Belize

Mivel az offshore területeken a legelső tevékenységek közé tartoztak az ilyen szellemi tulajdonhoz kapcsolódó adóoptimalizálások, ezért sok magas adózású ország megszüntette adóegyezményeit, egyes kirívóan működő jogterülettel. Jelenleg a legtöbb offshore terület megfelel a nemzetközi adózási szabványoknak, így kialakítottak valami kevésbé szemet szúró, de roppant alacsony kulcsokkal dolgozó adórendszert.

Kapcsolódó cikkek:

Mire való a kereskedelmi számla? (merchant account)

Milyen kereskedelmi számlát érdemes nyitni?

Mi a Payment Gateway (fizetési átjáró)?

Hol lehet kereskedelmi számlát nyitni?

Mennyibe kerül a kereskedelmi számla?

Kereskedelmi számla nyitásához szükséges iratok

Offshore befektetési alapok

Offshore bankolás

Miért Svájcban és Liechtensteinben a legjobb bankszámlát nyitni?

A kisegítő szolgáltatások és tevékenységek kiszervezése alacsony adózású jogterületre (offshore outsourcing)

Alacsony adózású (offshore) pénzügyi társaságok és holdingok (gyakorlati példák is)

Hol érdemes nemzetközi kereskedelmi ügylet esetén offshoreozni?

Gyakorlati példák offshore adócsökkentésre vagy az adó teljes elkerülésére

Mire való az offshore?

Miért egyre népszerűbb az offshore, ha a gazdag országok mindent megtesznek ellene?

Offshore iparról röviden

Külföldi bankszámla

Hogyan kell összehasonlítani a külföldi (offshore) és a hazai (onshore) bankszámlát?

Szükségük van-e a külföldre költözőknek offshore bankszámlára?

Hogyan lehet elkerülni az Európai Megtakarítási Kamatadó Irányelvet?

Offshore bankszámla: lehetőségek és tippek

Az offshore ügyfelekre kéne figyelniük a bankoknak

Most akkor mi lesz az offshore bankszámlákkal?

Melyik alacsony adózású befektetés adja a legjobb hozamot? I.rész

Mi a jobb, külföldi ingatlan vásárlás vagy alacsony adózású befektetés?

Szólj hozzá!

Címkék: offshore cég bankszámlanyitás külföldi bankszámla bankszámlanyitás külföldön offshore bank offshore bankszámla offshore bankszámlanyitás külföldi bankszámlanyitás offshore cégalapítás offshore holding offshore jogdíj offshore licenc offshore franchise

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr363005585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása