HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Visszavonulás és nyugdíj Svájcban

2011.06.20. 11:01 külföldi bankszámla


svajcicegalapitasinfo-svajci-nyugdijAlacsony adók, nagyon jó közbiztonság, gyönyörű tájak, kitűnő egészségügyi ellátás, néhány kitűnő indok arra, hogy miért érdemes Svájcban visszavonulni vagy egyszerűen csak ott tölteni a nyugdíjas éveket.

Az EU/Efta tagországok visszavonulni óhajtó állampolgárai (és családtagjaik)minden további nélkül megkapják a tartózkodási engedélyt, ha tudják igazolni, hogy megfelelő anyagi forrással rendelkeznek a svájci élethez. Rendelkezniük kell svájci egészség és baleseti biztosítással is.

 

Az első tartózkodási engedély tartama öt év. Ezután minden további nélkül lehet hosszabbítani, ha az igénylő megfelel a körülményeknek.

Az EU vagy Efta országokon kívülről érkezők akkor kapják meg az engedélyt visszavonulásra Svájcban, ha elmúltak 55 évesek, közeli kapcsolatokat ápolnak Svájccal (például gyakori tartózkodás, Svájcban lakó családtagok), nem folytathatnak többet jövedelemszerző tevékenységet külföldön vagy Svájcban, vagyonuk nagyrészét Svájcba helyezik és rendelkeznek a szükséges anyagi forrásokkal.

Ezenkívül teljeskörű egészségügyi és balesetbiztosítást kell kötniük Svájcban. Svájci ingatlantulajdon nem számít elég “szoros kapcsolatnak” Svájccal.

A svajcicegalapitas.info oldalon minden, a svájci élethez szükséges információt megtalál. Ha több tudásra van szüksége a svájci nyugdíjas évekről, akkor vegye fel a kapcsolatot a kantonális bevándorlási hivatalokkal, ezt a Szövetségi Migrációs Hivatal segítségével teheti meg a legegyszerűbben.

Kapcsolódó cikkek:

Foglalkoztatás Svájcban

A svájci társadalombiztosítási hatóságok

Svájc megvédi vagyonát az államtól

Svájci társadalombiztosítási illetékek

Gazdag nem svájciak adózása

Svájci jövedelemadó

Kinek kell Svájcban személyi jövedelem adót fizetni?

Szólj hozzá!

Címkék: svájci frank svájci svájcban svájci bank svájci cégek svájci adó svájci bankok svájci bankszámlanyitás svájci állás svájci ag alapítás svájci adóoptimalizálás svájcba költözés svájci adók svájci nyugdíj

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr82999748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása