HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Alacsony adózású (offshore) pénzügyi társaságok és holdingok (gyakorlati példák is)

2011.06.15. 14:57 külföldi bankszámla


kulfoldibankszamlainfo-offshore-penzugyi-holdingÁltalában a nagyobb vállalkozások és a nemzetközi vállalatok (multinacionális társaságok) használják az alacsony adózású (offshore) országokat holding vagy befektetési cég alapítására.

Korábban az adózási előnyöknek, amelyek klasszikus offshore eszközök igénybevételével keletkeztek, nagyobbnak kellett lenniük vagy legalábbis egyensúlyozniuk kellett a többletköltségeket, valamint a kockázatot, hogy a befektetési cég, mondjuk egy messzi vulkán-szigeten működő offshore adóparadicsomba került, amelynek nem volt üzleti infrastruktúrája vagy elérhető szakemberei. Ez teljesen megváltozott. A legtöbb korábban egzotikusnak számító, alacsony adózású jogterületet vagy pénzügyi központot ma már gyakorlatilag meg sem lehet különböztetni a magas adózású észak-amerikai vagy európai üzleti központoktól az  infrastruktúra szempontjából. Az online ügyintézés pedig egyszerűen megoldotta az offshore tevékenység korábbi akadályait.

 

Mint mindig, most is az adócsökkentés az offshore üzletág motorja, a Kajmán-szigetekre költözött több mint 500 bank mind adót csökkenteni mentek oda és hogy kielégítsék az országban megjelenő, szintén adóoptimalizálásra vágyó ügyfelek szükségleteit. Persze nem szabad arról sem elfeledkezni, hogy egy trópusi szigeten annyira nem rossz dolgozni, bár a távol-keleti és az európai offshore területek is igen előkelő osztályzatot szoktak kapni a munkavállalóiktól is.

Minden kis és nagy alacsony adózású pénzügyi központ kínál társasági pénzügyi megoldásokat, ezek különbözősége miatt egyszerűen nem is lehet megmondani, hogy melyik ország várja a legjobb lehetőségekkel a befektetőket. Ez egyértelműen az elvégzendő feladattól függ, ezért mindig adószakértő és ügyvéd tanácsát kell kérni!

A legfontosabb offshore társasági pénzügyi és befektetési szolgáltatások a következők:

-A külföldi leányvállalatoktól érkező osztalékok vagy kölcsönök kamatainak adóhatékony fogadása,

-az offshore területnek van adószerződése a külföldi országgal, vagy az offshore terület adói annyira alacsonyak vagy nincs is adózás, vagy az előbbiek kombinációja,

-a leányvállalatok nyereségeinek és veszteségeinek koncentrációja egy alacsony adózású területen, ez jóval adóhatékonyabb lehet, mint a külön-külön átutalás magas adózású országokban,

-források megszerzése olyan pénzintézetektől, amelyek alacsony adózású helyszíneken (főleg nincs forrásadó) találhatók, így kedvezőbb feltételekkel tudnak forrásokat biztosítani, mind a magas adózású országok bankjai. Főleg a projektfinanszírozás során szoktak offshore eszközöket felhasználni, mert egyszerűbb a szabályozás és persze az adózás is igen előnyös,

-Különféle országokban tevékenykedő társaságok pénzügyi, stb központjainak offshore területre helyezésre, ahonnan a legolcsóbb és legjobb szolgáltatást tudják adni a többi társaságnak, bárhol legyenek is.

Kettős adóztatást elkerülő szerződések és a transzferárak

Egyre gyakrabban választanak a magas adózású országokban tevékenykedő cégek offshore helyszíneket maguknak, természetesen az adózási előnyök miatt. Ma már az alacsony adózású, kis pénzügyi központok is sorban kötik a kettős adózást elkerülő egyezményeket (DTA). A fontos szempontok közé tartoznak persze az alulszabályozott transzferárak és a tőkére vonatkozó előírások. Míg tíz vagy húsz évvel ezelőtt a társaságok viszonylag szabadon választhatták meg, hogy hol termelik meg hasznukat, ehhez képest mostanában a kormányok mindent megtesznek az eddig nem hiányzó adóbevételek visszaszerzésére. Főleg akkor éri jelentős veszteség az államkincstárt, ha egy nagy multinacionális cég optimalizálja adózását, ezért egyre szigorúbbak a transzferárakra vonatkozó szabályok világszerte. Ilyenkor egy alacsony adózású helyszín kifejezetten káros is lehet,  ha szerepel az adott magas adózású ország fekete vagy szürke listáján (erre a magyar példát ismerve például hasraütéses kiválasztási módszerrel kerülnek az országok). Ilyenkor mindenféle büntető forrásadókat szoktak bevezetni.

A megfelelő alacsony adózású pénzügyi központ kiválasztásakor a legfontosabb a kitűnő pénzügyi infrastruktúra. A lowtax.net értékelése alapján a következő alacsony adózású területek felelnek meg a legjobban pénzügyi holdingok működtetéséhez szükséges offshore tevékenységhez:

Brit Virgin-szigetek, Kajmán-szigetek, Ciprus, Dubai, Hongkong, Jersey, Luxemburg, Man-sziget, Málta, Panama.

Azt a cikk végén eláruljuk, hogy nem kell túl messzire menni, ha valaki megbízható alacsony adózású területet keres holding alapításra: a svájci holding elérheti a teljes adómentességet!

Kapcsolódó cikkek:

Hol érdemes nemzetközi kereskedelmi ügylet esetén offshoreozni?

Gyakorlati példák offshore adócsökkentésre vagy az adó teljes elkerülésére

Mire való az offshore?

Miért egyre népszerűbb az offshore, ha a gazdag országok mindent megtesznek ellene?

Offshore iparról röviden

Külföldi bankszámla

Hogyan kell összehasonlítani a külföldi (offshore) és a hazai (onshore) bankszámlát?

Szükségük van-e a külföldre költözőknek offshore bankszámlára?

Hogyan lehet elkerülni az Európai Megtakarítási Kamatadó Irányelvet?

Offshore bankszámla: lehetőségek és tippek

Az offshore ügyfelekre kéne figyelniük a bankoknak

Most akkor mi lesz az offshore bankszámlákkal?

Melyik alacsony adózású befektetés adja a legjobb hozamot? I.rész

Mi a jobb, külföldi ingatlan vásárlás vagy alacsony adózású befektetés?

Szólj hozzá!

Címkék: offshore bankszámlanyitás külföldi bankszámla bankszámlanyitás külföldön offshore bank offshore bankszámla offshore bankszámlanyitás külföldi bankszámlanyitás offshore cégalapítás offshore pénzügyi holding offshore holding

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr552986234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása