HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Miért sikeres a kantonok promóciós összefogása?

2011.06.09. 16:39 külföldi bankszámla


A cikk első része:Hogyan csalogatják a kantonok a befektetőket?

svajcicegalapitasinfo-obwalden-kanton-toA közös kantonális promóciós iroda (GGBA)egy év alatt 54 új külföldi befektető svájci letelepedését érte el. Kétharmaduk Genf és Vaud kantonokba költözött és csak négy választotta székhelyül Fribourgot. Emiatt Fribourg azzal fenyegetett, hogy kilép a marketing szövetségből.

“Nem vagyunk megelégedve a kezdeti eredményekkel”, mondta a svájci rádiónak Beat Vonlanthen, a kanton gazdasági igazgatója.

 

A GBBA igazgatója a swissinfo.ch-nak elmondta, hogy Fribourg vezetésének nem kéne elsietnie a döntést. Szerinte az 54 letelepedő cég érkezése még nem is a közös promóciós szövetség működésének az eredménye, amely csak most kezdett működni. A 2010-es kezdet után az igazi eredményekre legalább két-három évet kell várni, állítják a szakértők.
Abban is egyetértés van, hogy a promóciós irodának segítenie kell abban is, hogy a befektetők több helyen telepedjenek le. Fribourg például kitűnő helyszín IT,valamint nanotechnológiai kutatások és beruházások számára.

“Nagyon fontos a jobb egyensúly a kantonaink között”, mondta Philippe Monnier, a GBBA igazgatója. “Németországban is erősen terjeszkedünk, de nem invitálhatjuk a befektetőket kifejezetten az egyik vagy a másik kantonba. Erről nekik kell döntetniük.”

Monnier véleménye egyébként az, hogy a genfi régió hirtelen megnövekedett ingatlan és életviteli költségei, valamint a helyszűke a nemzetközi iskolákban előbb vagy utóbb Fribourg és Neuchâtel kantonoknak kedvez majd.

Fribourg nincs egyedül kétségeivel az együttműködést illetően. Aargau tavaly év végn mondta fel az öt éves együttműködést a Nagy Zürich Régió irodájával. Ez a közösség hét kelet-svájci kanton külföldi promóciós ügyeit intézi. Aargau kantonba öt év alatt mindössze öt cég költözött, a promóciós hozzájárulásuk viszont elérte a 2.7 millió svájci frankot.

A swissinfo.ch elemzése szerint Obwalden kanton viszont anélkül csábított be rengeteg svajcicegalapitasinfo-obwalden-kantoncéget, hogy részt vett volna valamelyik promóciós szövetségben, sőt még a nagyobb városoktól is igen távol fekszik. Obwalden határozottan dolgozik a hírnevén, ezt szolgálta a 2006-os komoly adócsökkentés is.

Azonban sok kanton az összefogásnak köszönhetően profitál a külföldi cégek betelepüléséből. Például Schaffhausen sok külföldi befektetőt vonzott az elmúlt években. Évente 20-30  társaság teszi át a főhadiszállását, amelyek összesen majd 50 millió svájci frank adóbevételt termelnek, a teljes beérkező társasági adó 10 százalékát.

Az újonnan érkező társaságok főképpen az Egyesült Államokból jönnek, mint a Tyco Electronics vagy a Cabot. Szakértők szerint a kanton előnyei a versenyképes adózás, a német piac közelsége, a zürichi reptér és a külföldiek svájci életminősége. A kanton promócióért felelős szakembere szerint Schaffhausen kis térségként egyedül nem tudna megjelenni mindenhol.

A zürichi promóciós iroda (GZA) lakosonként másfél svájci frankot számít fel a részvételért. Így Schaffhausen évi 130.000 frankos hozzájárulása kitűnő befektetésnek minősül, a lakosok alacsony száma miatt pedig nagyon előnyösek a tagság feltételei.
Kapcsolódó cikkek:

A svájci pénzmágnes kantonok

Miért költöznek a külföldi cégek Svájcba?

Cégalapítás Zug kantonban:Ingatlanok és kapcsolatkeresés

Adózás Zug kantonban

Cégalapítás Zug kantonban: munkaerő és munkavállalási engedély

Svájci cégalapítás Zug kantonban

Tovább drágulnak az ingatlanok Svájcban

Szólj hozzá!

Címkék: svájc svájci svájcban svájci bank svájci cégalapítás svájci cég svájci adó svájci bankszámlanyitás svájci adóoptimalizálás svájci kanton

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr182970954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása