HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Miért egyre népszerűbb az offshore, ha a gazdag országok mindent megtesznek ellene?

2011.06.09. 16:43 külföldi bankszámla

A cikk az “Offshore iparról röviden“  folytatása.

kulfoldibankszamlainfo-911-penzmosas-offshore1999-től került a köztudatba a terrorizmus pénzelése és ez kitűnő fegyvert adott a további adóbevételekre vágyó kormányok kezébe, hogy megakadályozzák az offshore tevékenységet. A 9/11 terrortámadás egyik tanulsága egyébként az volt, hogy meg kell akadályozni, hogy terroristák pénzeket mozgathassanak a globális pénzpiac kihasználásával.

Mindenesetre az EU, az OECD és az amerikai demokrata kormány meghirdette az offshore ellenes háborút. Ez vitán kívül javított az offshore jogterületek szabályzási rendszerein. A kezdeti heves ellenállás után a kis pénzügyi központok (korábban offshore adóparadicsomok) fejet hajtottak és átvették a nemzetközi adózási szabványokat. Ez azt jelenti, hogy adózási rendszerüket nemzetközileg átláthatóvá kellett tenniük. Szinte mindenhol az történt, hogy megszüntették a kettős adórendszert, azaz a külföldiek (nem rezidensek-offshore) és a belföldiek (rezidensek-onshore) külön adóztatását. Az ezt követő új adó mindenkire vonatkozik, mértéke pedig a korábbi két adózási fajta átlaga környékén található. A legjobb alacsony adózású térségekben egyszerűen eltörölték a társasági adót.

 

kulfoldibankszamlainfo-kajman-szigetek-offshoreA nagy offshore ellenes háború így totális vereséggel végződött, mert a korábbi offshore adóparadicsomok úgy váltak a globális versenyben erős  vetélytársakká, hogy sok esetben szigorúbb szabályzással rendelkeznek(és elhanyagolható adóteherrel), mint a magas adózású gazdag országok, ráadásul gazdaságuk is rendre gyorsabban fejlődik, mint az európai vagy észak-amerikai pénzügyi központoké.

A gazdag országok így csak egyet tehetnek, megpróbálják állampolgáraik lehetőségeit szűkíteni, hogy korlátozzák hozzáférésüket az offshore lehetőségekhez. A korlátozás természetesen csak a kevésbé jómódú polgárokra vonatkozik, hiszen a gazdagok mint mindig, ezúttal is sikeresen kerülhetik el a szabályozásokat.

Az Internet azonban új korszakot nyitott az adózásban, mert először lehetséges úgy kínálni és értékesíteni bizonyos termékeket (vagy szolgáltatásokat), hogy azok teljesen értelmezhetetlenek adózási szempontból, egyszerűen kívül esnek az állami szervezetek hatáskörén.

Folytatjuk!

Kapcsolódó cikkek:

Külföldi bankszámla

Hogyan kell összehasonlítani a külföldi (offshore) és a hazai (onshore) bankszámlát?

Szükségük van-e a külföldre költözőknek offshore bankszámlára?

Hogyan lehet elkerülni az Európai Megtakarítási Kamatadó Irányelvet?

Offshore bankszámla: lehetőségek és tippek

Az offshore ügyfelekre kéne figyelniük a bankoknak

Most akkor mi lesz az offshore bankszámlákkal?

Melyik alacsony adózású befektetés adja a legjobb hozamot? I.rész

Mi a jobb, külföldi ingatlan vásárlás vagy alacsony adózású befektetés?

Szólj hozzá!

Címkék: offshore külföldi bankszámla bankszámlanyitás külföldön offshore bank offshore bankszámla offshore bankszámlanyitás külföldi bankszámlanyitás offshore cégalapítás

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr32970970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása