HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

A svájci pénzmágnes kantonok

2011.06.07. 14:07 külföldi bankszámla


A cikk a  “Svájcban Uri kantonban a legolcsóbb az élet” folytatása

svajcicegalapitasinfo-legolcsobb-kanton-ingatlanA kantonokat aszerint rangsorolták, hogy mennyi pénzt hagynak a lakosok zsebében az adók levonása után. A magas és az alacsony jövedelműek esetében is a kedvezményes mértékkel számoltak, a szociális költségek, illetve a gazdagokat illető különleges adókedvezmények miatt.

A legutolsó 2008-as elemzés óta Uri tíz helyet lépett előre és elhódította Appenzel Inner Rhodes-től  az adózási szempontból legolcsóbb svájci kanton címet.

 

St Gallen öt helyet javítva a nyolcadik lett, köszönhetően egy jelentős adócsökkentésnek, írja a swissinfo.ch. Zug a lista 19. helyére zuhant az emelkedő ingatlanárak miatt, pedig a kanton adózása kifejezetten alacsony.

A genfiek viszont nem örülhetnek, mert 2006-hoz és 2008-hoz hasonlóan ismét ők végeztek a legutolsó helyen, azaz a genfiek fizetik a legtöbb adót Svájcban (amely nemzetközi összevetésben még mindig roppant alacsony adónak számít).

A genfi magas adók és az ingatlanboom ugyanúgy illenek Vaud-ra, Bázelre és Zürich is a lista végére került az ingatlanárak miatt.

A zürichi polgárok két évvel ezelőtt megszavazták, hogy véget vetnek a gazdag külföldiek kedvezményes adózásának (lump-sum tax). Azonban Genfben, Vaudban és például Zugban is fontos bevételt termelnek a külföldi gazdagok. Ezek a helyek azonban így kedvezőbbek a magas jövedelmek számára, mint a kispolgároknak.

A szakértők szerint ugyan magasak az ingatlanárak Zürichben és Genfben, azonban ez a világ más gazdasági központjaiban sincs másképpen. A Credit Suisse elemzéséből kiderül, hogy a tehetős embereket nem az ingatlanok árai érdeklik, hanem a jövedelmükre kivetett adók nagysága.

Kapcsolódó cikkek:

Miért költöznek a külföldi cégek Svájcba?

Cégalapítás Zug kantonban:Ingatlanok és kapcsolatkeresés

Adózás Zug kantonban

Cégalapítás Zug kantonban: munkaerő és munkavállalási engedély

Svájci cégalapítás Zug kantonban

Tovább drágulnak az ingatlanok Svájcban

Szólj hozzá!

Címkék: svájc svájci svájcban svájci cégek svájci adó svájci munka svájci bankok svájci bankszámlanyitás svájci munkaeresés svájci munkaadó svájci adóoptimalizálás

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr512964508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása