HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Bankszámlanyitás a Fülöp-szigeteken

2011.06.07. 14:12 külföldi bankszámla


Philippines.A fülöp-szigeteki bankok ragaszkodnak a személyes jelenléthez a bankszámlanyitáskor, kivéve amikor a számlatulajdonosnak már van egy másik helyi számlája valamelyik nagyobb pénzintézetben.

A Fülöp-szigeteken letelepedett turisták a “Külföldi Nyilvántartó Kártya” (ACR-I) eredetijének birtokában nyithatnak bankszámlát.

Külföldiek számára a számlanyitás folyamata akár két hétig is eltarthat, miután megtörtént az első interjú és a szükséges dokumentum csomag is elkészült. A procedúra  tulajdonképpen nem túl nehéz.

 

A fülöp-szigeteki magán megtakarítási bankszámla megnyitásának menete:

Először is el kell menni a kiválasztott bankba minden szükséges dokumentummal a kézben. Érdemes mindent előre lefénymásolni, hogy gyorsuljon az ügyintézés. Kétfajta fényképes igazolványra, 3 igazolvány fotóra és a minimális nyitó betétre mindenképpen szükség lesz. Az eHow money szerint 500-5000 peso (PHP) közötti összeget kérnek a pénzintézetek.

A bankár a dokumentumok átvétele után általában három példányban kitöltött aláírás mintát kér. Ezt a kitöltött nyomtatványokkal együtt kell átadni, az alapűrlapok a magánszámla (AI) és a céges számla (BI) megnyitására szolgálnak. A nyitóbetét elhelyezésekor a banki elismervényen már szerepel a bankszámlaszám.

Szerencsés esetben az ATM-kártyát azonnal elkészítik, de lehet 1-5 munkanapot kell várni. A bankkártya biztonsági kódját szakértők szerint érdemes az első bankautomatánál megváltoztatni.

Kapcsolódó cikkek:

Miért érdemes szingapúri bankszámlát nyitni?

Szingapúri bankszámlanyitás előnyei és menete

Szingapúri céges bankszámlanyitás FAQ

Kinek előnyös a szingapúri adóhatékony bankolás?

Az iszlám pénzkezelés szingapúri lehetőségei

A szingapúri OCBC bank elindította mobilbanki alkalmazását Androidos telefonokra

Offshore Renminbi termékeket indított az OCBC Bank

Szólj hozzá!

Címkék: bankszámlanyitás külföldi bankszámla bankszámlanyitás külföldön külföldi bankszámlanyitás külföldi bankszámla bejelentése bankszámlanyitás a fülöp szigeteken

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr222964527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása