HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Svájcban Uri kantonban a legolcsóbb az élet

2011.06.06. 19:07 külföldi bankszámla


svajcicegalapitasinfo-legolcsobb-kantonEgy radikális adócsökkentés miatt az Uri kantonban lakók zsebében marad a legtöbb pénz Svájcban, állítja egy felmérés.

A svájci középosztály az elmúlt években a kevésbé ismert kantonokba költözik, ahol nem érezni annyira az ingatlan árrobbanást vagy buborékot, és még az ingázás sem számít.

A credit Suisse elemzése szerint Uri tíz helyet ugrott előre a “Megélhetőségi” táblázaton. Az adórendszer 2009-es reformja látványosan és érezhetően csökkentette a lakosság adóterhelését.

 

Az adóverseny nagyon felélénkült, különösen a központi kantonok közt, mert a jövedelem adó és társasági adók csökkentése új lakókat és társaságokat vonz.

Uriban egyelőre stabilak az ingatlanok árai, de ezen gyorsan változtathatnak az olyan óriás beruházások, mint Andermatt hotel és téli sport központ, amely 2014-re készül el. Ez is csak Uri előnyét növeli, mert Zürichben, Genfben és Zugban az elmúlt években igencsak elszabadultak az ingatlanárak.

A növekvő árak sok középosztálybeli polgárt kényszerítettek arra, hogy elkerüljék a túl drága környékeket és felvásárolták Zug olcsó telkeit.

Elköltözni a városokból egyenlő az ingázás költségeinek növekedésével. Azonban a napi utazgatás árával együtt is sokkal jobban járnak a kiköltözők.

A Credit Suisse felméréséből kiderül, hogy ha egy kétgyerekes család 39800 svájci frankos jövedelemmel számol Hergiswilben(10 percre Lucerntől), akkor ugyanez a jövedelem 69.700 frankot ér Uriban 35 perc útért cserébe.

A jelentés összehasonlítja, hogy svájci kantononként mennyi adót, lakásbérletet, tb-t, és közüzemi díjat kell fizetni.

Folytatjuk!

Kapcsolódó cikkek:

Miért költöznek a külföldi cégek Svájcba?

Cégalapítás Zug kantonban:Ingatlanok és kapcsolatkeresés

Adózás Zug kantonban

Cégalapítás Zug kantonban: munkaerő és munkavállalási engedély

Svájci cégalapítás Zug kantonban

Tovább drágulnak az ingatlanok Svájcban

Szólj hozzá!

Címkék: svájc svájci svájcban svájci bank svájci cégalapítás svájci cégek svájci adó svájci munka svájci munkaeresés svájci munkaadó svájci munkaszerződés svájci olcsó ingatlan svájci élet

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr522962430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása