HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

A svájci cég behajthatatlan követelései

2011.06.03. 22:30 külföldi bankszámla


svajcicegalapitasinfo-svajci-kovetelesA számlákat nem mindig fizetik ki időben. Az is előfordulhat, hogy egy számlát egyáltalán nem elégítenek ki, például mert az ügyfél fizetésképtelenné vált. Az ilyen követeléseket a könyvelésben eltérően kell kezelni aszerint, hogy véglegesen le kell írni vagy pedig megjöhet még a pénz, csak várni kell.

Ha a svájci cég vesztesége véglegessé válik, akkor a követelést fel kell jegyezni, a “behajthatatlan követelések” (Debitorenverluste) nevű költségszámlán.

 

Ha a befizetés megtörténtének időpontja bizonytalan, akkor év végén kell rendezni a helyzetet, vagy adósságszámlára  kell írni vagy a behajthatatlan követelések közé.

A “rossz követelések” (Delkredere ) számla tulajdonképpen értékvesztési számla.

Az adóhatóságok hazai (svájci) késedelmes fizetésű számlák esetén csak 5%-os átalányt számítanak fel. A külföldi követelések esetén 10%-ot.  A gyakorlatban azonban a legtöbb kanton adóhivatala elfogadja a teljes ügyfél tartozást  10 százalékon.

Kapcsolódó cikkek:

A svájci cég működési költségeinek kiszámítása

A svájci pénzügyi és naptári év

A svájci cég eredménykimutatása

A svájci cég nyereségének felosztása és a veszteség leírása az adóból

Svájci számviteli követelmények

Svájci cég könyvelése

Svájcban alapított cégek adókedvezményei I. rész

Svájci részvénytársaság könyvelése és az éves jelentés

Gazdag nem svájciak adózása

Svájci jövedelemadó

Svájci adófizetéshez szükséges bejelentési kötelezettségek

Svájci adóalap kiszámolása

Svájci társasági adó

Svájci “vegyes” társaságok adókedvezményei

Svájci “kiegészítő” és “szolgáltató” társaságok adókedvezményei

Svájci “házi” (domiciliary) társaságokra vonatkozó adókedvezmények

Szólj hozzá!

Címkék: svájci frank svájci svájci cégalapítás svájci cég svájci cégek svájci adó külföldi bankszámla bankszámlanyitás külföldön külföldi bankszámlanyitás svájci kft svájci kft alapítás svájci gmbh alapítás svájci cégbíróság

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr152955390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása